Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigfanofhsm

Marketing

Cake o filmu High School Musical

* Prvi dio High School Musicala snimljen je prošle godine za televiziju, postavši jedan od najuspješnijih naslova Disneyjeve TV produkcije svih vremena. Soundtrack prvog dijela bio je najprodavaniji CD u SAD-u 2006. godine, a u pripremi je i kino-film.
* Drugi je nastavak imao premijeru potkraj kolovoza prošle godine na američkom Disney kanalu. Premijeru je gledalo više od 17 milijuna gledatelja, što je apsolutni rekord za ovu popularnu kompaniju poznatu po snimanju brojnih dječjih TV i crtanih filmova. Sličan uspjeh film je doživio i u ostalim dijelovima svijeta.
* Zbog fenomena koji je film postao o njemu je snimljen dokumentarac, a od kolovoza prošle godine u prodaji je i video igra za Nintendo i Playstation.
* Iako je DVD High School Musicala 2 tek stigao u dućane, iz Disneyja su već najavili da punom parom rade na snimanju trećeg nastavka, no nikakve druge detalje nisu objavili osim da će film biti prikazan u ovoj godini.
* Negativan publicitet filmu je donijelo nedavno puštanje na internet golih fotki glavne glumice, slatkice Vanesse Hudgens. Moćnici iz Disneyja vrlo su brzo službeno priznali da na fotografijama nije dvojnica njihove uzdanice. "Fotografija je načinjena u privatne svrhe", rekli su glasnogovornici, dodavši kako je žalosno što je jedna tako privatna stvar procurila u javnost. Na fotografiji 18-godišnja Vanessa pozira gola u spavaćoj sobi, kraj kreveta s baldahinom.
* DVD prvog nastavka u prvom se danu prodao u nevjerojatnih 400.000 primjeraka.


Post je objavljen 07.01.2008. u 19:41 sati.