Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

KIBERNETIKA I DRUŠTVO


KIBERNETIKA I DRUSTVO
---------------------------------------


RK televizija

Spica od "Kibernetike i drustva", svaki cetvrtak od 21 do 22 sata.

Dunja Lucic Matetic:

"To je doba ratova. Ratovi ce trajati jos hohooooohooooooo godina i zna se kakvi su uvijeti za ratove. Prije svega pametan covjek ce se izvuci na taj nacin da se povuce u samocu i kontemplaciju, sto se i tako preporuca svakom covjeku iznad 50 godina na dalje a da ne govorimo... A ovo drugo, tupez, ovo tupilo koje mora biti zbog tih ratova Vi ne budite s nikakvim edukacijama, kako bi se reklo, ne budite nis napravili, jer netko na kraju konca mora ratovati!
Za kaj ne odete doma u svoju kucicu i uzivate i to lijepo radite, pa da! O cem Vi pricate!"

"KIBERNETIKA DRUSTVO" 12

"U svjetsku zavjeru ne vjeruju samo oni koji u njoj ucestvuju i budale. Gdje spada nasa intelektualna i politicka elita, vi sami procijenite. Ja inace "teoriju zavjere"
definiram "teorijom interesa".

Dejan Lucic

0.Voditeljica, M:
Ovo je 12. nastavak razgovora o drustvu u kandzama tehnologije koja svakim satom postaje kompleksnijom i goropadnijom. Culi smo razne ljude iz raznih profesija kako govore o problemima koji su, hocemo ili necemo, sve to rekli u kontekstu spice nase emisije, koja je vrlo jasna. Gospodja Dunja Lucic jasno kaze: "To je doba ratova. Ratovi ce trajati jos dugo, dugo, dugo, i zna se kakvi su uvijeti za ratove... a mi s nikakvim edukacijama necemo nista napraviti, jer u doba ratova netko mora ratovati." Medjutim, postoji jos jedan dio tih ratova koji se vodi izmedju tehno-sustava BOGOVA POSTOJECEG STANJA STVARI, kako kaze Norbert Wiener, otac kibernetike, i nas obicnih ljudi koji bi mozda zeljeli "otici u svoju kucicu i uzivati" kako kaze nasa Dunja ali svi smo mi vezani za novac u bankama, vodovod, el. energiju, zdravstveni sustav i moramo imati dokumente da bi u tom sustavu prezivjeli.
Na internetu kola nesto sto je dio kibernetike i drustva u svom zastrasujucem obliku rata koji se vodi protiv nas obicnih ljudi. Radi se o Elektronskim...


Moja napomena: Dalje sam istrazi kaj bi to moglo biti... i kamo sve to vodi...




Post je objavljen 07.01.2008. u 16:23 sati.