Dying Inside,slytherinbitch.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slytherinbitch

Marketing

Dying Inside

*Umirem iznutra



Nisam vrisnula. Glas mi se izgubio negdje u tijelu. Ne znam gdje.
Na brzinu sam navukla odjeću na sebe i istrčala iz kupaonice ravno u svoju sobu. Našla sam nekakav šal kojim sam omotala praktički cijelu glavu. Stavila sam rukavice na ruke i krenula prema dnevnom boravku.
"Idem nazad u Hogwarts." dobacila sam Dracu usput, a on me samo zbunjeno gledao.
"Zašto?" pitao me. "Nemam vremena sada objašnjavati. Trebam odgovore na neka pitanja." rekla sam mu, zgrabila ključ od kolibe, otključala vrata i izašla van na čistinu. Bilo je užasno hladno, a ja o tome nisam uopće razmišljala.
Otišla sam u obližnju šumu i tamo stala. Nisam znala kako se vratiti u Hogwarts, budući da nas je u kolibu aparatirala Cissy. I onda sam se sjetila.
"Expecto patronum!" viknula sam, ali iz mog štapića sukne samo srebrnasta para. Bila sam previše potresena da bih uspjela prizvati patronusa.
"Kvragu!" opsovah, iako mi to neće pomoći. Pokušala sam misliti na lijepe uspomene ili smiješne slike, no bezuspješno.
Ipak, uspjela sam zamisliti Grangericu kako bezbrižno šeta hodnikom, odjednom (slow motion) se spotakne, pada na nos dok Weasley i Potter uopće ne primjećuju da je pala nego je još i pregaze. To me malo oraspoložilo i opet, puna nade, uzviknuh: "Expecto patronum".
Iz mog štapića dostojanstveno izađe prelijepo stvorenje: mlada koala. Nisam imala pojma što je moj patronus, jer ga ikad prije nisam prizvati.
Koala se okrene prema meni, nakrivi glavu i upitno me pogleda.
"Dođi po mene. Nalazim se na Alpama, u šumi blizu kolibe Malfoyevih. Hitno je! Meg" rekla sam i u mislima poslala patronusa svojim roditljima te stala čekati.

*********************

"Megan, ti stvarno nisi normalna!" držao je prodiku kraj mene moj otac "Pozoveš me ovdje, Bogu iza nogu, i to u jedanaest navečer!". Ja sam hodala kraj njega i kolutala očima.
"I reci mi zašto si umotana u taj...šal?" "Ugledala sam se na djevojke u Kazahstanu" sarkastično mu uzvratih. "I daj vodi me u Hogwarts već jednom!"
"Dobro, dobro, vodim te." reče mi otac i digne ruke kao da se brani.

Kad sam, konačno, nakon dvadeset minuta Filchovog gnjavljenja(˝Ti odvratni hrkane, idi po ravnatelja ove škole da nam otvori ova bolesno zakračunata vrata, inače ću te pretvoriti u kravlje iznutrice! I ne trabunjaj o glupostima da će Smrtonoše napasti Hogwarts ako me ne pregledaš tom jezivom stvarčicom koju ti zoveš Detektorom ukletih stvari!" rekao mu je moj otac) ispred glavnih vrata Hogwartsa hodala njegovim toplim i sigurnim hodnicima, obuzela me jeza. Nisam znala kome se obratiti sa svojim problemom. Stoga sam odlučila otići u dobru, staru Društvenu.

*********************

"Meg!! Ne mogu vjerovati! Vratila si se!" skočili su na mene Aqua, Merry, Zack i Cody. Iako sam bila presretna što ih vidim, morala sam biti sama.
"Dobro, ljudi, chill out. Ne osjećam se najbolje i moram biti malo sama. Nadam se da ćete shvatiti." rekoh im, a oni ostanu tamo tužno stajati.
"Hej, Megan." začujem glas iza sebe i bijesno se okrenem. Tamo je stajala Lujiza i streljala me pogledom.
"Ah, to si samo ti...Suzanna." provocirala sam je, znajući da ona mrzi svoje zadnje ime i da je tim imenom oslovljavaju samo neprijatelji. "Baš sam tebe tražila, Suzy." "Žao mi je što si me našla, Megan. Nemam vremena za tvoje gluposti." odgovorila mi je, okrenula se na peti i, dostojanstveno zamahnuvši svojom dugom crnom kosom, izišla iz Društvene.
"Da, tako je Brownice, sve što znaš je otići!" vrisnula je za njom Merry. Kad sam se spremala upitati ju u čemu je problem, ubacila se Aqua: "Merry i Lujiza su se...ah...porječkale dok ti nisi bila tu.". Kimnula sam glavm i otišla iz prostorije.

Nakon pola sata besciljnog bauljanja po Hogwartsu, oglasio se moj trbuh pateći za hranom. Krenula sam putem podruma gdje se nalazi kuhinja. Hodnik je bio posve prazan, a na nii jednom od zidova nije bilo naznake da postoje vrata.
"Pa dobro, što ja sad trebam napraviti?" pitala sam zrak. Na moje čuđenje, dobila sam odgovor: "Poškaklji krušku na obližnjoj slici i otvoriti će se vrata.". Okrenula sam se i vidjela da blizu mene stoji meni poznata djevojka kao kapetanica hufflepuffskog metlobojskog tima.
"Ti si Avril, zar ne?" pitala sam ju. Ona je potvrdno kimnula. "Ja sam Meg. Odnosno, Megan Nadia, ali jao onome koji me bude tako zvao."
"Nema problema, Meg." nasmijala se.
Iznad nas se začuje lepet krila. Podigla sam pogled i vidjela da nad nama leti jedna sovica s nevelikim paketom u kljunu.
"Oh, Lily, pa što tu radiš?" iznenađeno je pitala Avril. To je očito bila njena sova. Sova ispusti paket na pod kraj Avrilinih nogu i odleprša dalje.
"Što bi to moglo biti?" pitala sam ju. Ona samo slegne ramenima, sagne se i dohvati paket. Vrpcu i omot koji su bili na njemu je rasparala u sekundi i iz njih ispadne crvena beretka. "Pa naravno. Mama mi je rekla da će mi poslati staru bakinu beretku. Ona se prenosi s koljena na koljeno, a budući da je moja mama ne može navući na glavu poslala ju je meni." objasni Avril, nikome posebno. Ona laganu stavi beretku na glavu. I nasmiješi mi se: "Kako mi stoji?".
Ali ja joj nisam mogla reći. Moju pažnju privukle su iste rane na njenoj koži kao moje, koje su se upravo polako stvarale...

To be continuited...

to je to, ljudi. nadam se da je u redu post.
ja sam se izvanredno provela u sloveniji za doček, a kako je vama bilo? mislim, nije da me zanimabelj...pitam čisto reda radismijeh...šala x)
ja sam odlučila vama otkriti nekoliko stvari (točnije, pet stvari) o meni...pa počimo:


1. Vegetarijanka sam. I time se ponosim. Obožavam sve životinje (od buba do gmazova) i užasno se protivim njihovom zlostavljanjunamcor. Imam bedž na kojem piše ˝Okani se mesa, da ostanemo živi!˝ i na kojem je nacrtnao janje. Osim toga, redovito potpisujem sve peticije koje idu na ruku životinjama. Koristim kozmetiku koja nije testirana na životinjama, a to i vama preporučam (više informacija na stranici www.prijatelji-zivotinja.hr (bijela i crna lista).

2. Luda sam za crtićima. Ozbiljno. Ali ne za ona nekvalitetna anima sranja (kao što su Mjesečeva ratnica, Dragon ball, Digimoni i slična sranja), nego za prave crtiće kao Tom & Jerry, Looney toons, Bratz itd.

3. Rokerica sam u duši. Slušam stari rock (The Doors, Azra, The Beatles), punk (The Clash, Sex Pistols), gothic rock (Evanescence, Nightwish) i grunge (Linkin Park, RHCP, Nirvana). Ima tu još i drugih grupa (AC/DC, The Cult, Sistem of a Down, Cradle of Filth, Children of Boddom...) ali one prve navedene najviše slušam.

4. Jednu osobu sa HPFF blogova poznajem i uživo: Merope Morticia Roddle. Nakon razgovora smo shvatile da stanujemo vrlo blizu jedna drugoj, i našle se u kinu (Harry Potter i Red Feniksa!). Cura je stvarno geeenijalna!

5. Mrzim svoju obitelj. Nazovite me čudom, ali takva sam. Jednostavno smo kao obitelj užasni. Katastrofa. Sanjarim o danu kad ću napuniti 18 godina i otići odavde, jer mi je u vlastitoj kući uistinu grozno. Nekoliko puta sam pomišljala na samoubojstvo, ali još sam tu. Djelomično ste i vi za to zaslužnismijeh.


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 07.01.2008. u 13:53 sati.