Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brouhaha

Marketing

Europo zabrani mi pušenje na Balkanu

uživanje u cigareti

Sinoć sam bila vani i popušila jednu kutiju. Inače već 10 godina pušim kutiju dnevno. Pušač sam. I znam da je to odvratno. I loše za zdravlje. Ali ovisnik sam. To priznajem.

Otkad znam za sebe, moji roditelji puše. U srednjoj školi većina u razredu su pušili. Na faksu također. Kad god izašla van, većina ljudi puši. Na poslu isto tako.

Pušenje se najviše veže uz kavu, izlaske tj. alkohol. Znači tko ne izlazi često, ne dolazi u napast. Jer društvo ga ne iskvari. Tako sam ja počela. Zbog društva i izlazaka. Drugi razlog je taj što mi roditelji nikad nisu branili. Nakon što sam postala punoljetna, dozvolili su mi da pušim i kod kuće.

Sad naša vlada želi zabraniti pušenje na javnim mjestima. Odmah su se čuli glasni komentari nepušača: "Napokon!". Da, stići će i vaše vrijeme. Ali onda neće biti nas pušača. Kafići će propasti. Ali stvarno hoće. Ali to je dobro za zdravlje cijelog čovječanstva. I osobno nemam ništa protiv.

Puno puta sam govorila kako moram prestati pušiti. I dosta smanjim kad se ne osjećaj dobro. I uvijek sam govorila kako ću prestati pušiti kad to zakonom bude zabranjeno. I čini se, dočekat ću.

Ali strah me je, jer ja sam ovisnik. I svi oni nepušači koji govore kad nešto stvarno želiš, možeš uspjeti. Volja je najbitnija, da, ali oni koji nikad nisu pušili, nemaju pojma šta pričaju. Ne znaju kakav je to užitak i ne znaju kako je teško i pomisliti prestati.

Ali uspjet ću valjda jednog dana. Idemo u Europu. Bit ćemo europski narod. Moram se prilagoditi modernom načinu života. Ali najiskrenije, ne znam kako će ta zabrana biti prihvaćena na Balkanu, teško, daleko smo mi od EU.

Post je objavljen 06.01.2008. u 14:11 sati.