Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/monde

Marketing

Problem oko božićnih jelki !!!!

PRIRODNA JELKA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sada je Božićno vrijeme pri kraju. Dobili smo puno poklona, kitili bor i družili se s obitelji. Ovih se dana raskitio bor i gdje će ljudi s borovima? Oni koji su imali plastični, spremit će ga, a oni koji su imali pravi oni će ga baciti, a neki i zapaliti. Na svijetu ima oko 6,5 milijardi ljudi. Znači, oko 1 milijarda obitelji. Da je svaka obitelj uzela prirodni bor, tj. jelku, posjeklo bi se oko 1 milijarda stabala. Sada zamislite koliko je to. U Americi je to običaj. Ako je kod njih oko 80 milijuna obitelji to je oko 80 milijuna stabala. I zamislite da tako bude svake godine i još računajte da se povećava broj obitelji.

ŠUMA JELKE
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Znam da nije dobro uzimati ni plastični bor ali je super jer ga možeš imati i oko 15 godina. To znam iz iskustva. Moji roditelji su uzeli jedan, prosječne veličine, bor tj. jelku još davne '94. znači, naša jelka je stara 13 godina, možda i više jer 'ko zna kad se on napravio. Mislim da je to super jer se ne uništavaju tolike šume. Da bi svaki čovjek uzeo plastičnu jelku spasilo bi se JAKO PUNO ŠUMA.

UMJETNA JELKA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Znam da je lijepo vidjeti prirodnu jelku u kući, okolo nje prava slama, djeca sjede na njoj i cijela obitelj pjeva Božićne pjesme. Svi znamo da je to lijepo i svi bi htjeli to doživjeti. Ali svijet se mijenja. Svi smo u strci i zbrci, nemamo vremena za obitelj, a još s tim dolazi sve veće zagađenje. Znam da bi svi htjeli osjetiti miris slame i jelke u kući, ali se u ovom vremenu jednostavno ne može. I ja bih rado to osjetila i doživjela, ali znam kakvi smo mi ljudi. I naučila sam da je to želja svakoga, ali i naučila sam da to nije rješenje. Prvo moramo pomoći majci Prirodi pa onda sebi. Čovjeku je na pameti da sebi olakša život, a je l' on misli na druge siromašnije ljude i je l' on misli na Zemlju. Probajte nagovoriti svoje ili sami kupiti umjetnu jelku jer doprinosite očišćenju okoliša i očuvanju Zemlje.

Nadam se da ćete uspjeti. Javite mi iduće godine.

Pozdrav, Grangerica



Post je objavljen 05.01.2008. u 16:34 sati.