Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihijive5

Marketing

Obavijest 2

Na ovoj stranci se možete raspitivati o plesu i plesovima, kako ppostati plesač.Također ću vas obaviještavati o turnirima i mojim rezultatima te trenutačnoj kategoriji u kojoj se nalazim.Moj najdraži ples je jive pa evo nešto o njemu:Jive je međunarodno priznato ime jednog plesa, koji ima više vrsta, međusobno bliskih afro-američkih predaka. Članovi ove obitelji su na početku tridesetih godina XX. stoljeća Lindy Hop, Blues i Swing. Ove plesove su pratili u četrdesetima hit plesovi tih vremena, kao što su Boogie-Woogie, Jitterbug i Beebop, a u pedesetima priključio im se i Rock and Roll. Karakteristika ovih plesnih formi je - još i u današnje vrijeme - glazba, koja privlači na ples, koja je ritmičkim naglašavanjem privlačila i privlači mlade i stare podjednako.

Ove plesove su razvijali i koreografijski dopunjavali u SAD-u udomaćenim slobodnim stilovima, a u Europu su stigli zahvaljujući američkim vojnicima. U plesu prevladava slobodan stil gibanja i akrobatski elementi, koji su u krugu mladih brzo postali popularni. Nakon rata, glavna glazbena smjernica postao je Boogie, ali su suci tražili jednu umjereniju formu, da bi tu formu "uklopili" u plesne dvorane. Tako su engleski učitelji formirali - koristeći nešto sporiju glazbu - elegantni, ali ipak živahni Jive. Ples je dosta vezan uz jedno mjesto, a koraci se sastoje u najvećem dijelu od Rock i Chassé elemenata. Jive je uočljivo živahan, mlađahan, veseo, temperamentan, ritmički ples u kojem plesni parovi svojim koracima ističu glazbeni naglasak.

Jive je najživahniji ples među latinsko-američkim plesovima. Na natjecanjima, pa i u plesnim školama uglavnom začara mlade ljude. Godine 1968.godine uvršten je u krug latinsko-američkih natjecateljskih plesova, kao peti natjecateljski ples.

Glazba: brza, poletna, temperamentna, očaravajuća, bezbrižna, vesela...

Karakteristike

Karakter: ritmički, "kick"-ovi i "flick"-ovi
Gibanje: nije progresivno, od i do "gibajućeg centra"
Takt: 4/4
Tempo: 44 takta/min.
Naglasak: na drugom i četvrtom udarcu
Dizanje i spuštanje: nema
Dinamika: odjednom, direktna i lagana gibanja

Interpretacija

Miješaju se stilovi Jitterbuga i Boogie Woogia - kick-ovi i flick-ovi te gibanje torza i kukova.

Post je objavljen 05.01.2008. u 13:29 sati.