Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Učiteljica Povijest?

Većina ljudi u svoje nove veze uvlače iskustva iz prethodnih veza. Pogotovo ona loša, kako iz predostrožnosti ne bi napravili iste pogreške. Ukoliko vam se učini da tvoj partner koristi iste uzrečice kao tvoj bivši, ima isti naglasak, "mislim, ovo, ono malena..." i druge slične poštapalice - nemoj preoštro suditi. Pruži mu šansu. Mislim, ovaj, možda frajer stvarno ima nešto za reći? Ako u startu misliš da si bolja i superiornija od svog sugovornika, ma tko on bio (partner, majka, prijateljica...) vaša komunikacija, nerijetko i veza su osuđene na neuspjeh. Kako je uopće moguće čuti i slušati nekoga koga ne poštuješ? Čak i ako taj netko nije zaslužio tvoje poštovanje, ono što svakako možeš učiniti je da ga saslušaš, a telefon služi da slušaš čak i nekoga koga ne možeš vidjeti svojim očima.

Jedan od najbržih načina da kod sugovornika ubiješ svaku želju za komunikacijom je da počneš brbljati. Iako se brbrljanje može svrstati pod monolog, od njega se razlikuje jer često nema ali baš nikakvog smisla. Brbljanje često odaje osobu koja je nekada davno bila ušutkivana, pa zato sada nikome ne da da dođe do riječi ili se pokušava dodvoriti svojom pričom. Kada želiš ozbiljno razgovarati s nekim, potrudi se da publika ostane iza scene. Osim što dekoncentriraju, posmatrači znaju i omesti tok razgovora. Ono što bi nekome rekla na samo, često nisu u stanju izgovoriti u društvu. Čak iako se ne uspiješ suzdržati, kasnije će ti biti krivo što je netko treći bio u prilici čuti vaš nimalo prijatan razgovor. Posebno, ako ga pri tome pokušavaš uvuči u raspravu. U svakome slučaju, bilo bi najbolje da se ugrizeš za jezik i sa partnerom sklopiš sporazum o nepovrjedivosti razgovora u četiri oka.

Nikad ne padaj na "rekla-kazala" priče. Osim što u velikoj većini slučajeva nisu točne, idealan su način za podići tenzije. Ako se baš i dogodi da čuješ nešto u što ni sama ne možeš vjerovati, provjeri istinitost te vijesti. Obično se radi o izmišljotinama, stoga spusti ton i izbroj do deset prije nego zauzmeš neki start.

A sada veliko priznanje! Što je, tu je - javna je tajna da žene vole voditi glavnu riječ i da njihova uvijek mora biti zadnja. To je jače od njih. I tu se ništa ne može. Mada, kad bolje razmislim, mora postojati način da im se, barem na trenutak zatvore usta. Ja, evo, još nisam uspio pričati i ljubiti se u isto vrijeme... :)

_Josip_

Post je objavljen 05.01.2008. u 10:11 sati.