Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/friendsaregold

Marketing

Ljubav je marketinški trik

*Ponekad nas pitanja zaskoče iz potpune tame.
*Ponekad se ne uspijemo ni snaći i već smo na nekom tuđem svijetu.
*Ponekad je sve tako prokleto protiv nas.
Razmišljala je tako satima i nije nalazila nijedan dovoljno dobar razlog da ne okonča sve u ovom trenutku. Zašto ne bi prerezala žile i živjela dugo i sretno... u onom sljedecem životu...


-Mlada je djevojka, sjedeći u svojoj sobi i gledajući kroz prozor neumorno sunce kako se igra po beskrajnoj nebeskoj liniji, lutala. Mislima je prelazila gore i planine i uvijek se vraćala na jedno: prelijepe plave oči. Vjerovatno najljepše oči koje je ikada vidjela... I eto šta ljubav učini od nas, pa kao da je bila opijena alkoholom živjela je u nekom drugom svijetu. I sve to otkad joj je taj novi dečko ušao u život s tom nekom blesavom spikom i ona mu jednostavno nije mogla odoljeti. Da li je to ljubav nije znala, ali joj se sigurno sviđao okus (smijehsmijehsmijeh) Malo bi bilo reći da je s njim bila sretna. "Ovaj čak zvuči iskreno" - znala se je ponekad sarkastično našaliti, premda mu je vjerovala sve, bez pitanja. Nikad nije ni pomislila da laže.
I zašto ova savršena ljubavna priča ima tmuran uvod? a zašto svaka??
REKONSTRUKCIJA:
Bila je subota ujutro. Sunčan dan, kao i mnogi u tom ljetnom periodu. Niko nije ni slutio da će se uskoro oblaci nadviti nad nebom. Djevojka i mladić (nazovimo ih Stella i Martin) su odlučili provesti jutro skupa. I dakako to se i dogodilo. Bilo im je bajno. Kao zaljubljeni golupčići koji guguću ljubavne pjesme... Stella je pomislila da proživljava bajku. Martin je isto to mislio. Samo u muškom i ženskom svijetu, to su dva različita sna, a poslovica kaže :ako jedno nije dovoljno, nabavi dva (bolesno eekeek), ali Stella nije tako mislila. Njoj je njen voljeni Martin bio sasvim dovoljan... a šta je on mislio...namcor??

Image Hosted by ImageShack.us


Dakle, kada su se sa teškom mukom rastali, krenuli su svako svojim putem. Stella je otišla kod prijateljica da, kako to i inače ide, malo prošvrljaju gradom. Neumorno je pričala o svojoj bajci, a prijateljice su joj pomalo i zavidile... mada nisu imale razloga. U njihov omiljeni kafić su navratile da odmore noge, od slatkih platformica koje užasno žuljaju. I spletom događaja otišle su u ženski wc ne znajući da ih tamo čeka iznenađenje. Jadna Stella je samo htjela popraviti šminku. Ugledala je djevojku raščupane kose i poluraskopčane odjeće kako izlazi iz wc kabine. "Ova kurva iz d je svaki dan sa drugim. Šta vide u njoj? Kao da joj na čelu piše besplatno...!?" Nije isprva shvatila kad je Martin izašao iz iste kabine. Njene cure su skoro popadale, a ona ga je samo pozdravila. Ali, shvatila je... "Stella... nije ono što misliš..." pokušao se opravdati. Ona je već bila bijesna - "Daj smislite jadnije objašnjenje..." I opalila mu je šamar koje će oboje zauvijek pamtiti. Iako tužna, pomalo zadovoljna je gledala trag ruke na njegovom obrazu... Otišla je da ne vide suze. Trčala je do kuće. Voljela ga je.



nastavit će se....

Post je objavljen 04.01.2008. u 18:14 sati.