Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vikica55

Marketing

10 "jednostavnih" savjeta za prvi spoj

Sastanak, spoj, sudar, čvenk... Sve su to nazivi za susret dviju osoba, koje se iz nekog razlogasviđaju jedno drugom i žele se pošto - poto upoznati. Taj famozni susret nerijetko uzrokuje vrtoglavice, leptiriće u trbuhu, nervozu, strah, ali postoje i oni (ne biste vjerovali) koji ostaju sabranih misli, ozbiljni i ne daju se smesti.

Za početak vam odmah mogu reći kako ne postoje sasvim prava pravila, pravi savjeti, pravi primjeri za savršen spoj, jer ipak svi smo mi jedinstveni, i za svakog od nas trebalo bi smisliti posebna pravila i savjete, te je najbolje, da od slijedećih savjeta izaberete ono što vam najbolje odgovara, a ostalo zanemarite (jer to će vjerojatno dobro doći nekom drugom - budite kolegijalni). :-)


Ruža je uvijek dobar izbor!


NAJČEŠĆA PRAVILA:

1. Za prvi spoj svakako odaberite vikend. Tokom tjedna vjerojatno ste preumorni od cjelodnevnih obveza, i niste u najboljoj formi. Odaberite vikend, te puni elana i energije zablistajte punim sjajem.

2. Odaberite mjesto na kojem će te moći u miru popričati, bez stalnih upadica poznatih i preglasne glazbe kako bi se što bolje čuli, a time i upoznali!

3. Prije samog spoja, ne razmišljajte puno o tome je li ta osoba za vas savršena, je li on princ na bijelom konju, ili je li ona, Ona Prava. Nikako nemojte razmišljati o tome hoćete li ostaviti dobar dojam, jer da niste ostavili dobar dojam, vjerojatno ne biste ni imali dogovoren spoj (osim ako je riječ o Blind Dateu, ali to je neka druga tema).

4. Krenite na spoj zadovoljno, puni energije i elana, jer rijetko nam se pruža prilika da što bolje upoznamo osobu(a k tome još i onu koju smo sami odabrali)! Vama se to dogodilo sada, i stoga neka SPOJ bude kao neki praznik, a ne kao odlazak na vješanje! ;-)

5. Lako je reći: Krenite na spoj puni elana i energije! Zato, pripremite kupku(nikako ne tuš), par kapi mirisnih ulja za opuštanje, par svijećica, i spremni ste za totalno opušten odlazak na spoj!

6. Najbolja odjevna kombinacija je ona u kojoj se najbolje osjećate tokom tjedna, a to je vjerojatno ona totalno svojstvena vama samima. Traži se prirodnost!

7. Inače ste non stop u trapericama? Tada ih odjenite i za spoj. Jer, ako je za vas "katastrofično" odjenuti kostim i cipele na visoku petu, tada nikako nemojte odabrati tu kombinaciju jer će te tokom čitave večeri razmišljati da li u tome izgledate smiješno.

8. Nemojte si dopustiti da se nađete u stisci s vremenom, jer to vas čini samo još dodatno nervoznima. Počnite se spremati na vrijeme, kako bi na mjesto sastanka stigi barem 10 minuta ranije.

9. Ne bi bilo loše da prije spoja razmislite o temama za razgovor, jer kad vam ponestane tema tako će te izbjeći tišinu i grozne pauze.

10. Razmislite prije spoja što vas sve o njemu/njoj zanima, a i o onome što zanima vas, jer nerijetko se doista ne možemo sjetiti koji su nam interesi i sl., a pogotovo kad smo pod pritiskom.


BLIND DATE?
Kako vaš spoj ne bi izgledao ovako, uvjerite se da doista poznajete osobu sa kojom izlazite! ;-)



ISTINE, ALI I PREDRASUDE

No, nažalost nije sve baš tako jednostavno kao što se na prvi pogled čini. Stoga, napravimo jedan mali rezime (ili na francuskom resumé). ;-)

Sve što smo dosad naveli apsolutno je točno… No, međutim među gore navedenim pravilima uz sve istine postoje ipak i neke tzv. predrasude, kao npr.:

Budući da smo naveli da bi vaš spoj trebali ostaviti za vikend, moramo vas ipak malo razuvjeriti, jer vikendom je vjerojatno većina kafića prepuna, kinodvorane krcate, a klupice u parkovima su zauzete, pa bi najbolje bilo da skupite snagu i energiju tokom tjedna i sa odabranikom ili odabranicom svog srca popijete kavicu ili pogledate film tokom tjedna u miru, ili preko vikenda poslije podne, nikako ne navečer zbog već navedenih razloga.

Neka mjesto izlaska ipak ne bude na nekom sasvim otuđenom mjestu, jer ipak je to prvi spoj, i ne znate se još dovoljno dobro, pa naglašavamo (pogotovo djevojkama) kako ne bi bilo na odmet ostaviti bratu, sestri, frendu, frendici, adresu na kojoj će te se naći, njegove podatke i sl. Koliko god vam to bilo smiješno...opreza nikad dosta.




Makar je poželjno na spoj doći ranije, i to barem 10 minuta, djevojkama to ipak nikako ne preporučujemo. Definitivno je neistina da bi oboje trebali uraniti na spoj. Neka dečko bude taj koji će uraniti, ili stići točno na vrijeme, a djevojka neka damski zakasni desetak minuta, ali ne više da ne bi ostavila dojam nezainteresiranosti. Osim ako je u pitanju gužva u gradu, napukli nokat, potrošena maskara ili išta slično - te su isprike opravdane! ;-)

Sva ostala pravila potpuno su istinita, i ne morate brinuti za njihovu učinkovitost.

To bi ukratko bilo to, pa je stoga sad samo na vama da pronađete tu idealnu osobu i primijenite ova 'jednostavna' pravila. Sretno!Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 04.01.2008. u 16:28 sati.