Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Pesonji će gazda smotat pitu...

Kao što su šnauceri primijetili...i ove upale vanjskog uha definitivno su povezane s alergijskom reakcijom na pune analne vrećice. Kažem vanjskog uha jer je veterinar konstatirao da su unutarnja uha čista ko suza i da je, s obzirom da se to obično skoro pa poklapa s punim analnim vrećicama, to vjerojatno povezano.
Jedino što vidim kao rješenje je nekakva promjena u prehrani psa koja bi mu kakicu učinila tvrđom i tako potakla stalno pražnjenje analnih vrećica prirodnim putem.
Prvo mi je na pamet pao BARF...kako znam ljude koji ga koriste i zadovoljni su...i krenuo sam u proučavanje BARF mogućnosti.
OK...to je hrana koncipirana na uglavnom mesu, kostima i još nekim dodatcima povrća, voća i prirodnih konzervansa. E sad...nekako nisam za to da mi prehrana psa bude utemeljena na sirovom mesu i kostima. Zašto...pa sirovo meso je ostalo iza pasa praktički u trenutku kada su se okrenuli čovjeku, a kosti psi već generacijama ne jedu i veterinari tvrde da kosti u prehrani psa rade puno više štete nego koristi...što mi nekako i može imati smisla.
Nadalje...
Stvarno sam zadovoljan sa Royal Caninom...pas se super razvija, probava je dobra, trenutno hvala bogu nemamo zdravstvenih problema uz ovaj problem s analkama...a i mogu reći da dovoljno dobro znam što i kako radi Royal Canin da mogu reći da ono što si kupio to i dobiješ (meni je to najbitnije jer neke druge razlike u kvalitetnim hranama za pse ne vidim...osim spektra koji pokrivaju).
E da...i na kraju ove sage moja je odluka...dodat ću Royal Caninu mesni pripravak koji ću sam napraviti, a činit će ga tvrdi komadi mesa (želuci i predželuci...ne želim kosti u prehrani svoga psa) koje ću samo malo prokuhati tako da i dalje ostanu tvrdi i žilavi i to ću onda dodavati u svaki obrok Royal Canina koji ću umanjiti s obzirom na količinu ovog mog mesnog pripravka.
Naime...kada sam po nekada pesonjici davao ekstra obrok kuhanih želuca i jetrica i srčeka primijetio sam da joj je dobrim dijelom kakica bila tvrđa nego kada je papila samo dehidrat od Royal Canina...pa mi, vidjevši što zapravo BARF je, ova ideja padoše na pamet.
Mislim...naštetit joj gotovo sigurno neće jer smo već to probali klopati i bilo nam je fino i nikakvih smetnji u probavi nije bilo...naprotiv.
Eto...da čujem vaša cijenjena mišljenja...pa da se bacim na kuhanje.belj


Post je objavljen 04.01.2008. u 07:36 sati.