Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvijezde4ever5b

Marketing

Rihanna

Jedva punoljetna Robyn Rihanna Fenti sa
Barbadosa a već ima dva albuma za sobom, novaca ko` blata i hrpu mušaraca koji bi joj pregledali glasnice nečim posve drugim.
Priča o uspjehu je tradicionalno američka mada joj mjesto radnje nije Sjeverna već Središnja Amerika.

Glazbeni producent Evan Rogers ljetovao je 2004. ili 2005. na Barbadosu i čuo mladu (i to doslovno) Rihannu kako pjeva. U njemu se rađa želja da pomogne , te pomaže Rihanni da snimi demo koji se onda šalje brojnim izdavačkim kućama. Tako demo stiže i do glavne glave Def Jam Records – Jay – Zja koji ju potpisuje na licu mjesta. Tako nastaje Music of the Sun kojeg nosi megahit Pon de Replay gdje cure plešu dok Rihanna poziva DJ-a da pusti nešto dobro. No dobro, Rihanna je prvi album djelomično sama napisala a prodalo se dva milijuna primjeraka dok je u Kanadi album postao trostruko platinast.

Drugi dugosvirajući uradak, pod naslovom A Girl Like Me opet nosi hit singl pod nazivom SOS (rescue me), zatim tu je i Unfaithful, tužna balada o nevjeri kao što i samo ime kaže.
Mislim da ne postoji nitko sa područja Kariba koji je nešto izdao za američko tržište a da mu ne gostuje Sean Paul pa tako niti ovdje to nije izuzetak – Sean baca svoje dancehall rime na stvari Break it Off.




Post je objavljen 03.01.2008. u 20:02 sati.