Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotjeok

Marketing

a SADA KAKO U 5 KORAKA

cool
BEAUTY SAVJET

Do savršenog tena u pet koraka
Savršen ten bez proširenih pora i dosadnih prištića se ponekad čini kao nedostižan san. Iako su pravilna prehrana i njega kože ključni preduvjeti zdrave i sjajne kože, za jedan dio ipak su zaslužni i geni. No, kako nismo sve blagoslovljene savršenim genetskim materijalom, tu su, srećom, mali kozmetički trikovi i preparati zahvaljujući kojima možemo postići željeni izgled


Nepravilnosti će se najlakše prekriti vješto nanesenim make upom


Pomoću naših pet savjeta i kozmetičkih preparata koje ti preporučujemo postići ćeš prirodan i savršen ten:

Korektor

Bez korektora većina cura ne može zamisliti izlazak iz kuće. Pomoću njega prekrit ćeš podočnjake, crvenilo, prištiće koji se uvijek pojave baš kad ne treba i slične nepravilnosti.

Pravilo broj jedan glasi da korektor uvijek nanosiš nakon tekućeg pudera. Ako ga naneseš prije pudera, samo ćeš ga razmazati i ukloniti kad kreneš s nanošenjem pudera.


Za savršen ten potrebno ti je nekoliko preparata

Gušći kremasti korektori koji su iste nijanse kao puder odlični su za prekrivanje crvenila na licu, a oni rjeđe teksture i svjetlije boje idealni su za skrivanje podočnjaka. Prištiće je pak najlakše prekriti malim četkicama na koje ćeš staviti malo korektora i potom precizno nanijeti.

Tekući ili bazni puder

Bez obzira radi li se o gušćem ili rjeđem puderu, kao što su kreme u boji, tekući puder je osnova postizanja ujednačenog i savršenog tena. Najbolje je odabrati puder vodeći računa o tome što želiš njime postići. Ako ti koža ima umoran izgled, ali si s njom zadovoljna, krema u boji je najbolji izbor. No, ako imaš problematičnu kožu, odluči se radije za tekući puder.

Boju biraj prema boji vrata jer je to prava boja tvoje kože. Možda ti se na prvi pogled čini da je preblijeda, ali će tvom tenu podariti mekoću.

Puder nanosi prstima i dobro ga razmaži da se ne vide prijelazi.

Rumenilo

Rumenilo je IN, i to s razlogom. Njime postižemo ljepotu i sjaj kože. Kremasto rumenilo je najprirodnije jer se odlično stapa s kožom, a pogotovo je dobar izbor ukoliko samo želiš postići prirodan sjaj kože i na želiš kožu opterećivati puderom.


Puderasta rumenila traju dulje, a kremasta izgledaju prirodnije

No, puderasta rumenila traju dulje i bolje se uklapaju s težim make-upom.

Odaberi uvijek ono koje se najbolje slaže s rumenilom tvoje kože. Pink boja je uvijek odličan izbor, kao i boja marelice ili roskaste nijanse.

Kratka četkica srednje veličine je idealan izbor za nanošenje jer ju je najlakše kontrolirati. Uvijek počinji s vrhom jagodice i nanosi rumenilo prema vanjskim i unutrašnjim stranama te pazi da ne pretjeraš. Prstima ga potom malo razmaži da se lakše stopi s bojom lica.

Puderi


Puderi su za vizažiste Photoshop u svijetu šminke
Vizažisti pudere smatraju Photoshopom svijeta šminke. Puderi, naime, prekrivajući ublažavaju sve sitne nedostatke, a osim toga ujednačuju ton kože. Prekrit će proširene pore, ukloniti neželjeni masni sjaj i učvrstiti šminku.

Koristi transparentni puder u prahu ili onaj kompaktni i izbjegavaj obojene pudere jer su vidljiviji.

Nanosi ga velikom spužvicom ili četkom. Ukoliko želiš savršen look, nanesi ga preko cijelog lica, a možeš ga staviti i ciljano, na mjesta koja želiš bolje prekriti, recimo spriječiti pojavu masnog sjaja.

Shimmeri

S njima lakše možeš naglasiti dijelove lica koje želiš istaknuti, a najbolji su oni u toplim tonovima. To su uglavnom brončane ili zlatno-bijele nijanse, dok srebrnasti tonovi mogu djelovati pomalo sablasno.






Post je objavljen 02.01.2008. u 15:19 sati.