Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotjeok

Marketing

šMINKA

Male tajne čudesnog svijeta šminke
Želiš u novu godinu ući s novim lookom ili samo saznati neke vizažističke trikove pomoću kojih ćeš lakše istaknuti svoje prednosti, a skriti nedostatke? Ako je tvoj odgovor potvrdan, pročitaj make up savjete poznate vizažistice slavnih ljepotica i vlasnice kozmetičke tvrtke - Bobbi Brown





Prije nego se baciš na iskušavanje najnovijih make up trendova, vrijeme je da dobro zaviriš u svoju toaletnu torbicu ili ormarić i riješiš se svega čemu je prošao rok trajanja ili ti stvarno više ne treba. Šminka ima rok trajanja i poput mode stalno se mijenja. Svoju kozmetiku podijeli u tri hrpice, na prvoj neka bude ona koju nikad ne nosiš, na drugoj ona koja je oštećena, promijenila boju ili miris, a na trećoj neka bude isključivo šminka koju stalno nosiš. Prvu hrpicu slobodno nekom pokloni, drugu obavezno baci u smeće, a onda se posveti trećoj, najvažnijoj hrpici.


Celebrity vizažistica Bobbi Brown
Postoje osnovni make up proizvodi koji bi se, tvrdi Bobbi Brown, trebali naći u svačijoj toaletnoj torbici.

Koža
Prije nanošenja šminke pažnju je potrebno obratiti na kožu lica, zato je treba dobro očistiti i nahraniti. Ako ti je koža masna, biraj sredstva za čišćenje na bazi gela koji sprečava mašćenje kože, dok je za normalnu kožu najbolje odabrati lagani losion ili kremu.

Korektor
'To je pravo tajno oružje jer korektorom u trenutku možeš osvježiti lice', kaže Brown.

Za prirodan look odaberi onaj sa žutim pigmentima, kao i pudere, bilo tekuće, bilo u kamenu. Vodi računa o tome da korektor uvijek bude za nijansu svjetliji od pudera, a da bi posvijetlila tamne podočnjake, nanesi korektor ispod oka sve do korijena trepavica i u unutrašnji kut oka, koristeći se malenom četkicom. Dobro utrljaj korektor prstima u kožu da se ne bi vidjeli prijelazi.



PUDERY
Da bi pronašla puder koji najbolje pristaje tvojoj puti, isprobaj nekoliko nijansi na licu, a ne na rukama i boju svakako provjeri na prirodnom svjetlu. Nijansa koja se najmanje vidi je, naravno, idealna. Tekući puder uvijek nanosi prstima ili spužvicom


Ako želiš dugotrajniji učinak make upa, onda je potrebno tekući puder učvrstiti puderom u prahu. Najbolje ga je nanositi četkom ili jastučićem.

Rumenilo
Bobbi Brown kaže da svaku curu rumenilo na obrazima može učiniti lijepom. To je ujedno najjednostavniji i najbrži način za postizanje zdravog sjaja. Nasmiješi se i na jagodice velikom četkom nanesi neutralnu boju rumenila. Prstima izjednači naneseno rumenilo uz rub kose te zatim u suprotnom smjeru kako bi ga ublažila i stopila s bojom kože.

Za dugotrajniji efekt nanesi malo rumenila u izraženijoj boji samo na jagodice, i to preko već nanesene neutralne nijanse.



Ruž ili sjajilo
Ako je potrebno, prvo napravi lagani piling usana vlažnim frotirskim ručnikom. Ako si ljubiteljica ruževa, onda se odluči za nijansu koja će ti super pristajati čak i kad nemaš ni trunke šminke na licu.

Tajna pronalaženja idealnog ruža je ta da ti kao inspiracija mora poslužiti prirodna boja usana. To bi značilo da je idealan onaj ruž koji je za nijansu tamniji od tvojih usana. No ako ne voliš ruževe, sasvim dovoljno bit će i sjajilo, bilo prozirno, sa sjajnim kristalićima, bilo neko lagano nijansirano.

Obrve
Pincetom prvo počupaj sve dlačice između obrva i uvijek ih čupaj u smjeru rasta jednim brzim potezom. Ako su obrve rijetke, istakni ih sjenilom za obrve koje mora biti u boji tvoje kose. Nanosi ga kratkim laganim potezima počevši od unutrašnjeg kuta obrva prema vanjskom, slijedeći njihov prirodan luk.

Sjenilo
Sjenilo svijetle nijanse nanesi od korijena trepavica do linije obrva koristeći se spužvicom. Na donji kapak nanesi srednje tamno sjenilo, a zatim ga nanesi na gornji kapak, sve do pregiba. Za dramatičan efekt možeš koristiti vrlo tamno sjenilo, koje ćeš također nanijeti sve do pregiba gornjeg kapka.


Maskara može napraviti pravi preokret u izgledu očiju

Maskara
Kod biranja maskare vodi računa o željenom efektu. Maskara koja odaje dojam gušćih trepavica odlična je ukoliko imaš rijetke trepavice. Za naglašene prirodne trepavice odaberi maskaru koja ih definira i produžuje. Vodootporna maskara je uvijek dobar izbor za cjelovečernje provode jer se neće razmazati. Želiš li uviti trepavice, pobrini se da to napraviš prije nanošenja maskare.

Tuš ili olovka za oči
Crtu na gornjem kapku možeš nanijeti ovosezonskim make up hitom - tušem za oči - ali samo ako si vrlo vješta s njim, ili olovkom za oči, kojom je ipak malo lakše rukovati. Budući da je za tuš potrebno imati sigurnu i preciznu ruku, mi ti toplo preporučujemo olovku, jer pri nanošenju njome male nepravilnosti uvijek možeš na brzinu popraviti običnim štapićem za uši.




Post je objavljen 02.01.2008. u 15:16 sati.