Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Bečki doktorat iz naplate odvoza smeća

Svaki put kad se u Zagrebačkom poglavarstvu dosjete uvoditi neke „novine“ u gradski život, naslušat će te se Beča i kako je to tamo uređeno. Tako i ovaj put kad se zagrebačka „Čistoća“ sprema uvesti naplaćivanje odvoza otpada prema broju stanara umjesto prema kvadratima, „Čistoća“ šalje svoj „tim stručnjaka“ u Beč kako bi oni tamo na licu mjesta shvatili kako se uvodi takav sustav.

Zamislite vi te nuklearne nauke o naplati odvožnje smeća prema broju stanara umjesto kvadratima. To mi Hrvati iz Zagreba nismo u stanju provesti nego moramo po instrukcije u Beč. Pri tome u Zagrebu očito ne misle da su iskustva iz Varaždina dovoljna koji već godinama vrši naplatu prema broju stanara, jer odlazak u Varaždin i nije nešto zanimljivo kad tamo nemate onu veliku ulicu sa svim mogućim buticima i dućanima, a bogme treba i nekako opravdati sva ta poskupljenja, pa i odvoz smeća, a kako će te ga lakše opravdati nego pražnjenje kante pretvoriti u nuklernu znanost za čiju specijalizaciju morate potegnuti čak do Beča.

Ehej! Do Beča! Kako tehnologija nezaustavljivo napreduje, tako su i kante za smeće postale sve modernije i kompliciranije. Uskoro će gradska „Čistoća“ početi izdavati i dozvole za rukovanje kantama za smeće. „A“ kategorija za bacanje otpadaka u „kantu za smeće vulgaris“, „B“ kategorija za bacanje otpadaka u „kontejner za smeće na kotačima“.

Uopće mi nije jasno kako smo znali bacati smeće prije nego li su ekipe stručnjaka otišle u Beč na specijalizaciju?

Post je objavljen 02.01.2008. u 15:18 sati.