Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podravec

Marketing

ALARMANTNO O ASPARTAMU




U jednom ranije objavljenom postu osvrnuo sam na opasnost za zdravlje koja se veze uz konzumaciju umjetnih sladila, osobito aspartama (ako zvacete zvakace gume bez secera ili pijete light gazirana pica npr., ali o tome vise u nastavku posta).

Kako je nedavno otkriveno da aspartam utjece na stvaranje plasticnih tvorevina na tkivima u organizmu, smatram da je bitno naglasiti na opasnosti konzumiranja proizvoda koji sadrze to umjetno sladilo.



O otkricu plasticnih tvorevina na tkivu prenosim tekst na engleskom jeziku:

"Referring to Dr Woodrow C Monte's article about methanol neural degenerations as "seminal" was very well put, because with an Eminent Scientist like himself drawing a partial background to build upon I can go on to mention several ways in which Aspartame is far worse than methanol.

The Di Keto Piperazine ring isomer of Aspartame, consisting of that entire Aspartame molecule wrapped around upon itself and doubly bonded to itself, is a far more potent and farther reaching polymerizer of proteins, than formaldehyde. As a matter of note: Many plastics chemical substrates are also Diketopiperazines, because of their extreme polymer reactivity.

Surgeons operating upon Aspartame brain tumors often note a WHITE PLASTIC being formed throughout those Aspartame afflicted brains!

The next metabolic step in that methyl alcohol toxicity is that formaldehyde when formed in the human, is then very rapidly oxidized, metabolized into formic acid, Fire Ant Poison: Which can be such a potent poisoning that a single fire ant can sometimes kill a human weighing millions of times more than itself. This entire chain methanol of poisonings occurs 75% within the mitochondria, which usually are about only 1% of cellular volume. This formic acid, then shatters mitochondria, killing that cell and diffuses on into many more cells, until it has created a blister of dead tissue: Why it is called then called a blister poison!

From an Autoimmunity standpoint, your macrophages (Captains of Immune responses) then are stimulated by all of these: polymerized neural tissues, (some further denatured with Di Keto Piperazine,) and various fragments of now denatured human nervous system tissues of every type.

Because dicarboxylic acid neural excito toxins(from Aspartame, including its diketopiperazine) do not cross the blood brain barrier, but rather, are secreted into the ventricles by the choroid plexus, many of those areas mentioned by Dr Monte are the ones extremely afflicted by these Aspartame neural degenerations, to produce symptoms and disabilities from those specific areas arising, before plasticizing of the entire brain becomes specifically noticed, because diffuse plasticizing causes diffuse mental disabilities, while those structures mentioned by Dr Monte cause well defined syndromes and symptoms, beyond mental degenerations."


Izvor: The Unhived Mind

O aspartamu koje predstavlja najpopularnije i najsveprisutnije umjetno sladilo u svijetu u zadnje se vrijeme sve vise pise u medijima kao o vrlo opasnoj supstanci koja utjece na zdravlje covjeka.

Tesko je s tocnoscu utvrditi od kada je aspartam konkretno prisutan na trzistu, ali cinjenica je da je to vrlo opasno sladilo nastalo kao produkt istrazivanja kemicara James M. Schlatter koji ga je 1965. godine izumio. Daljnji slijed je takav da je FDA odobrila koristenje tog sladila ispocetka u gaziranim picima, da bi danas aspartam mogli pronaci u gotovo vecini vrlo popularnih prehrambenih proizvoda.

Najcesce ga mozemo naci u proizvodima deklariranim kao LIGHT, kao i svim onima na kojima pise da su NON SUGAR, odnosno da ne sadrze secer. Konkretan primjer su zvakace gume koje ne sadrzavaju secer (Orbit, Winterfresh, Airwaves...) i gdje se sadrzano sladilo (aspartam) navodi pod oznakom E951.

Zasto bas umjetna sladila? Mislim da povezivost treba traziti u hrani za dijabeticare, odnosno proizvodima koji su inustrijski radjeni za tu ljude koji boluju od secerne bolesti. Isprva, a sjecam se toga jos kao klinac, u hrani koja se proizvodila za dijabeticare spominjao se saharin. Vjerojatno je to bio i povod da se u svu ostalu konvencionalnu hranu stavlja supstrat koji bi bio atraktivan i za sve one koji nisu dijabeticari.

Srz toga je je u tome sto umjetna sladila ne sadrze (bar kako nalaze znanost) toliko kalorija koliko ih sadrzi obican konzumni secer, ali konzumente izlaze puno gorim negativnim simptomima.

To deficitiranje kalorija kako se tvrdi nema bas neku osnovu, jer je umjetno sladilo puno kaloricnije od obicnog secera, osim sto ne utjece na aktiviranje klasicnih nuspojava kod dijabeticara.

U svijesti potrosaca uobicajeno je da slijede informaciju koja se najvise namece, a to su najcesce reklame na televiziji.

Iako se vec duze vremena u medijima protezu informacije o opasnosti aspartama, kao i nedavnim vrlo dobrim prilogom na RTL televiziji, nije to dovoljno da bi se ta supstanca globalno prestala konzumirati. Primjerice, samo u americi postoji 6000 proizvoda koje sadrze aspartam. Najgore od najgoreg su svi light proizvodi, osobito gazirana pica, poput Coca Cola-e ZERO koja ne samo da sadrzi aspartam vec i pregrst drugih vrlo stetnih sastojaka.

Nije mi samo jasno sto su time mislili postici kad su unutra nagurali brdo otrovnih kemikalija. Valjda je dizajn i reklama toliko dobra da ljudi kupuju kao pomahnitali tu Coca Colu,a da nemaju pojma sto piju.

FDA je organizacija koja nadzire protokole o zakonima konzumiranja hrane i jedina je na svijetu koja donosi sluzbenu odluku o koristenju u konzumne svrhe. Ista je odobrila ovo sladilo. Da bi paradoks bio veci, najglomazniji koncern koji je zasluzan za sirenje GMO hrane na trzistu „Monsanto“ proizvodi poznati NUTRA SWEET zasladjivac (aspartam) i obavezno ga distribuira u vecinu proizoda na trzistu, koji su naravno zdusno odobreni od strane FDA.

Zasad je tesko predvidjeti da li ce isti i biti povucen sa trzista s obzirom na sve vise reakcija protiv, ali dok se to ne desi, a pitanje je kada, podlozni smo daljnjim trovanjima i ugrozavanju naseg zdravlja.

Prilazem vrlo interesantan video prikaz vijesti s FOX-a vezano za kontroverzu aspartama.




Isto tako vrijedi pogledati statistike koje ukazuju koliko je aspartam utjecao i utjece na zdravlje osobito konzumiranjem nekih odredjenih nama poznatih proizvoda..



Prilazem i link na stranicu na kojoj se opsezno opisuju stetne posljedice na zdravlje tzv. nuspojave: Klikni za prikaz stranice

Ja sam pristalica secera kao jedinog pravog zasladjivaca. Za osobe koje imaju problema s dijabetesom postoji niz alternativa, a koje nisu vezane za umjetno sladilo, vec prirodne zasladjivace poput slada (jecmenog ili rizinog koje mozete kupiti kod nas u Bio&Bio trgovinama).

Prilazem vrijedan link na stranicu koja sadrzi tablicu stetnih zasladjivaca i onih kao zdrava alternativa

Klikni za prikaz stranice


Post je objavljen 02.01.2008. u 10:14 sati.