Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rijekaarmada4ever

Marketing

Kantrida

Evo ljudi mene,dugo me nije bilo,a sada novi post,e da Sretan vam Božić i Nova Godina svima vama koji ovo citate,joj al je bilo jucer u gradu na doceku ha?
Evo ga tekstic o kantridi!

Svi znamo da je Kantrida najzapadniji dio najdražeg nam grada. Tamo se, stisnut morskom obalom i visokim kamenim stijenama, smjestio stadion - sportska arena jedinstvena po okruženju, ljepoti i ugođaju. Stijene starog kamenoloma ("kave") prije devet su desetljeća udahnule sportsku dušu. Tada je, naime, sušačka mladež, okupljena u Hrvatskome sportskom klubu Victoria, silnom voljom, zanosom i gotovo fanatičnim poletom, na njegovu napuštenu prostoru uredila i osposobila prvo igralište propisanih dimenzija za nogometnu igru. Igru koja je nekoliko godina ranije, u pohodu Europom, stigla i na naše prostore i zauvijek osvojila mlade ljude.

Tako su "kave" postale nijemim svjedokom prohujalih godina tijekom kojih je Kantrida sinonim i povijest riječkog sporta, napose nogometa. A tu su povijest pisale generacije mladosti ovoga grada i kraja, širile saznanja o njoj Europom, ali i drugim kontinentima. Istodobno, mnoštvo ljudi, svjedočilo je, kroz svih devet desetljeća, svojom vjernošću sportskim priredbama te postupnom sirenju i jačanju sporta, pogotovo najpopularnijeg - nogometa. Upravo će njegovim hramom i zaštitnim znakom Kantrida postati i zauvijek ostati!

Post je objavljen 01.01.2008. u 20:21 sati.