Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitneribe

Marketing

Virovitički SDP: Kuda idu divlje svinje?

Nije dugo trebalo čekati rasplet ničim izazvanog Božićnog lova( kojeg HDZ-ovci nazivaju sportskim lovom, a obični građani pokoljem divljih svinja) na obroncima Bilogore u Virovitici, uz aktere: haaškog optuženika Mladena Markača, Ivice Kirina i ostalih, fotografiranja željnih lovaca.

Haaški sud zatražio je istragu po ovom slučaju, očito vrlo brzo i istražio te naložio istoj osobi koja je Markača vodila u lov da ga i uhapsi. Po svemu sudeći, ministar Kirin, naviknut na lov, nije imao težak posao te je generala Markača identificirao, locirao i uhitio već danas oko 14,00 sati. General Markač sutra, navodno, odlazi put Haaga, zahvaljujući virovitičkom saborskom zastupniku i predsjedniku HVIDRA-e, virovitičkom ministru unutarnjih poslova i virovitičkom gradonačelniku.

Što to znači za nas u Virovitici osim činjenice da smo u svim pisanim i elektronskim medijima svaki dan na naslovnicama i udarnim terminima? Znači još puno toga, na žalost ništa dobro. Kako je rekao novinar Indexovog portala, citiramo: « Najnovije otkriće-zapravo nije to otkriće koliko samohvala virovitičkih lovaca da se vidi tko je bio kod njih i ubijao zvijeri-još jedan je dokaz kako se HDZ-ova vlast i njezini lokalni šerifi odnose prema pravnoj državi, pravilima haaškog suda, kako shvaćaju težinu djela optuženih generala, kako podcjenjuju hrvatsku javnost». I, opet gdje je Virovitica u cijeloj priči?

Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik J. Đakić, i sam suborac Markačev, svjesno je svog ratnog druga izložio pogibelji ( kada se ovaj već nije znao oduprijeti toj pomami ) povratka u Haag. Ministar unutarnjih poslova RH Ivica Kirin ( koji bi trebao brinuti o sigurnosti svih građana) naoružao je osumnjičenika za ratni zločin i izložio potencijalnoj ugrozi ostale sudionike tog nehumanog lova. Gradonačelnik Virovitice Z. Kožnjak poslikao je i preko svog «malog od kužine» poslao fotke na 87 adresa diljem Hrvatske kako bi se pohvalio iznimnim događajem u virovitičkoj šumi, a sve u organizaciji tvrtke «Euromarket» d.o.o.(koja je korisnik svih mogućih koncesija u Virovitici, a na adresi je lokalnog HDZ-a, a vjerojatno i u vlasništvu HDZ-a). Za Viroviticu je važno svakako i iznad svega i to što je Z.Kožnjak nekoliko dana konstantno lagao i obmanjivao virovitičku, hrvatsku i međunarodnu javnost te time nažalost nanio neprocjenjivu štetu ugledu RH, a posebno podcijenio građane Virovitice zbog čega ga pozivamo da podnese ostavku. Budući je ministar Kirin u vrijeme pisanja ovog priopćenja podnio ostavku iz, kako je rekao, moralnih razloga a da bi time umanjio štetu koju je nanio hrvatskoj vladi i hrvatskim nacionalnim interesima, držimo da je to najmanje što je mogao učiniti u ovoj situaciji.

Ovdje se otvara drugi problem, obzirom da je HDZ dobio mandat za sastavljanje nove Vlade, pitamo se da li će, i koliko, Sanader, ukoliko bude formirao Vladu, voditi računa da novi ministri budu dostojni i na visini zadatka, jer ovi to do sada evidentno je - nisu bili.

Sve ovo dogodilo se najvećim dijelom zbog bahatosti i arogancije od strane visokih dužnosnika HDZ-a naše županije, jer oni su naučili da su iznad zakona, da rade što hoće, bacaju ljude niz stepenice i ne odgovaraju za to, oni u ovoj županiji određuju tko će i gdje raditi, upravljaju medijima ovog grada, i vjerojatno bi sve i sada zataškali, nestale bi fotografije na način kako su nestajali dokazi i u drugim slučajevima. Ali, ovoga puta to nisu mogli jer se radi o aferi međunarodnog karaktera na koji lokalni šerifi ipak nemaju utjecaja.
Poslije ovog skandaloznog događaja vjerujemo da građani koji su dali povjerenje ovim ljudima na prošlim i sadašnjim izborima, duboko žale zbog svoje odluke.

Na kraju još jednom pozivamo Z. Kožnjaka da podnese ostavku na, ničim zasluženo, mjesto gradonačelnika Virovitice i tu obavijest uputi na 87 e-mail adresa uključujući i Reuters.
SDP VPŽ

Post je objavljen 29.12.2007. u 20:16 sati.