Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zokinekronike

Marketing

Šil dil daj

Perverzije u hrvatskoj muzici.

Daklem raspravljat ču o perverzijama u glazbi naše estradne ceste...

"lalalala... pod nama su pucali kreveti...lalala"
Psihomodo Pop


Dakle, nie bitno sto je krevet puko pa će se morat novi kupit na sindikalni kredit, nego je bitno da su se oni pucali dok ne pukne dan. Vidite da sve puca, oni se pucaju, krevet puca, dan puca -> iz toga zakljucujemo, oni se pucaju i dan i krevet se pucaju. Maloj djeci treba zabranit da slusaju pjesme poput ove. Djeca idu u krevet sa nočnim morama, o puknutom krevetu... ili što je gore ako se dan i krevet puknu, pa šta če onda nastat.?


"lalala... Neka je šarala, sa svima vama nek se je kara... op, nek me je varala... lalala"
Jasmin Stavros


Iako pjesnik nije mislio na bludne radnje, već vjerojatno na ženu huligana koji sa autolakovima šara okolo, ljudi oma protumače da se ona "karala" a ne da je šarala po zidovima ko normalan puk. Dakle, ova pjesma ne sadrži elemente lirske perverzne pjesme.


"Pogledom me skini... lalala u tišini"
Colonia


Dakle na prvi pogled je i mene ova pjesma apsolutno zbunila, ali pošto nisam smrtnik, shvatio sam da ova pjesma zapravo govori o životu jednog Hackera, koji pogledom "skine" mene. Subjekt u ovoj pjesmi je neka pjesma, mislim u .mp3 formatu, dakle, pjesma ga doziva da ju pogledom downloada na svoj 320 gigabajtni hard disk, te sa svojom Cd/ DvD Light Scribe przilicom zaprzi na CD-R 700 mb / 80 min.

"lalalala...Blago onom ko te ima...lalala"
Toni Cetinski


Pjesnik zaavidi onome ko ju ima. Iako on vjerojatno s njom samo čita OK, on njemu zavidi na tome. Pa kuda ide naše društvo kad ljuci nemogu sami čitat magazine, iebote.


"lalalala... Da je sreće bilo ti bi samnom spavala...lalala"
Željko Bebek


Ova pjesma je kroz godine iskrivljena, i izgubio se osnovni smisao pjesme. Izvorni tekst neznam isao je otprilike: " Da je Sreće bilo, ti bi samnom krompir gulila" ali to se nie moglo prodavat pa je poznati Željko (ne joksimovič) uzo to od Miroslava škore i prodo 45161 primjeraka diljem one bivše zemlje. Znači da je pokupio pare za glisera na perveznim ljudima.

Ovo ne vodi nikuda, isto kao ni "moje ceste nevode nikuda bez tebe", i "jesen u meni tuguje, zašto sanjam čemprese"!

Post je objavljen 29.12.2007. u 00:26 sati.