Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agapius3

Marketing

Feniks

E,za Božić sam dobila knjigu o magičnim stvorenjima.Super je,ima odlične slike.Pa sad mi je lakše pisat o njima.Prvo sam o jednorozima,sad o ptici koja se zove feniks.U Harry Potteru ima jako, jako puno magičnih bića.Kad sam na nekom magičnom biću onda mi piše u kojem se filmu pojavljuje(ili knjizi).Harry Potter se često pojavljuje.Dobro...slikala sam i neke slike knjige:

Free Image Hosting at allyoucanupload.com




O feniksu:
Feniks je po egipatskoj mitologiji sveto mitološko biće koje je u obliku vatrene ptice.

Govori se da živi 500, 1461 ili 12594 godina (ovisi o izvoru), feniks je muška ptica crveno-zlatne boje.Velik je poput orla a neki kažu da nema perje samo crveno-zlatne boje nego i plave i purpurne.
Postoji samo jedan feniks na svijetu koji živi u Arabiji uz izvor u kojem se svakog jutra u zoru kupa i pjeva.

Nakon kraja životnog kruga feniks izgori, a iz pepela nastane mladi feniks.Gnijezdo radi od cimetovih grančica. Mladi feniks pepeo pretvori u jaje i šalje ga u grad Heliopolis (grčki Grad sunca) u Egiptu. Govori se da se izliječi kad je ozljeđen, a to dokazuje njegovu besmrtnost - simbol vatre.Kineski i japanski su potpuno drugačiji.Ima ih u paru a njihove pjesme znak su mira i veselja.

Još jedna osobina mu je da pomoću suza može izliječiti bilo kakvu ranu.Tko je pogledao ili pročitao Harry Pottera zna to.

Free Image Hosting at allyoucanupload.com




Post je objavljen 28.12.2007. u 20:44 sati.