Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobilasi1

Marketing

Natječaj za upis na ZSEM

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) u akademskoj godini 2008./09. raspisuje

NATJEČAJ

za upis studenata na redoviti i studij uz rad na četverogodišnji stručni studij za stjecanje zvanja: stručni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije i managementa (240 ECTS)


eekeekeek Prijemni ispit održat će se 19. 04. 2008. s početkom u 9h eekeekeek

Uvjeti za upis: završena srednja škola


Na natječaj se podnosi slijedeća dokumentacija:


1. preslika obje strane osobne iskaznice s jasno vidljivom fotografijom kandidata
2. original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika svjedodžbi srednješkolskog obrazovanja

3. kandidati koji su završili srednju školu izvan Hrvatske doprinose rješenje o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije

4. potvrda o završenom prvom polugodištu završnog razreda s popisom ocjena i potpisom ravnatelja (za maturante)
5. rodni list (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)
6. domovnica (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)
7. popuniti on-line prijavu na web stranici, www.zsem.hr ili osobno u tajništvu ZŠEM-a, te obavezno dostaviti e-mail adresu

8. životopis eek
9. dvije fotografije veličine 4x6 cm
10. uplatiti potreban iznos od 150 kuna za pokriće troškova razredbenog ispita


Rok za predaju dokumenata je 15. 04. 2008., osim za točku 3. za koju je rok najkasnije 01.09.2008.


Uspjeh na razredbenom ispitu vrednuje se na sljedeći način:

1. uspjeh iz srednje škole, 35%
2. uspjeh na testu iz engleskog jezika, 20%
3. uspjeh na testu iz matematike, 20%
4. razgovor s kandidatom, 10% eek
5. esej, 15% eek


ZŠEM zadržava mogućnost da za polaznike organizira prije početka nastave intenzivne pripremne seminare iz engleskog jezika i matematike, kako bi polaznici obnovili i proširili znanja i tako pripremljeni ušli u nastavu.


Žiro račun:
Račun Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Zagreb, Jordanovac 110,
Raiffeisenbank d.d., Zagreb, 2484008-1101220226

Sve informacije zainteresirani polaznici mogu dobiti izravno e-upitom na upisi@zsem.hr ili na broj telefona: 01/2354 217

Troškovi studiranja na ZŠEM-u utvrđuju se u godišnjem iznosu, a za školsku godinu 2008./09. iznose:

€4140

plativo u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB na dan uplate.
Školarina se uplaćuje prilikom upisa.


Troškove školovanja možete platiti na više načina:

o u jednoj rati prilikom upisa
o putem kredita (Raiffeisen Bank, Privredna banka Zagreb).
o u obrocima općim uplatnicama, (2140,00 EUR prilikom upisa, ostatak u obrocima)
o American Express u 6 rata (prva 2140,00 EUR prilikom upisa, ostalih pet po 400,00 EUR)
o prilikom plaćanja troškova putem kredita možete zatražiti pomoć i od nas.


Žiro račun:
Račun Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Zagreb, Jordanovac 110,
Raiffeisenbank d.d., Zagreb, 2484008-1101220226


Troškovi uključuju:

+ predavanja, seminare i vježbe
+ osobne i e-konzultacije
+ mentorstvo
+ osnovnu literature za studij, korištenje biblioteke
+ rad u moderno opremljenoj informatičkoj radionici

eekeekeek Da Z! eekeekeek

Dojmovi:
Iako sam tek prva godina, nakon ova skoro 3 tjedna na ZŠEM-u već mogu reći da je fenomenalno. Profesori su maksimalno obrazovani, motivirani i dostupni što je najvažnije. Veeelika prednost u odnosu na EFZG je svakako to što su grupe puno manje, nema bojazni da nećeš uhvatit mjesto (jedna moja poznanica koja ide na EFZG diže se u 6 sati ujutro da bi uopće uhvatila mjesto u prenatrpanoj predavaoni). Inače grupe se formiraju ovisno o rezultatima na prijemnom (mislim da je to novost od tek ove godine) što je izvrsna ideja.
Nadalje, jako mi se sviđa to što predmeti nisu samo i jedino ekonomski kao na državnom fakultetu, mi npr. na prvoj godini imamo i sociologiju i filozofiju, kao ništa manje važne predmete od onih ''standardnih''. Ali opet i tu se stavlja naglasak na teme koje su na neki način povezane sa ekonomijom. Dakle, ne radimo strogo po nekoj knjizi pa idemo od cjeline do cjeline (makar postoji literatura ako se kome čita) već se profesori prilagođuju potrebama studija ekonomije i biraju prikladne teme. Postoji velik broj i izbornih predmeta i sportova i ne znam čega sve ne, u to se još neću uključivat dok ne vidim kako će mi ić faks. Privlači me kineski, a sad vidjet ću hoće li mi se dat to uzet.
Predavanja iz svih predmeta za vrijeme sata gledaju se na velikom slideu i dostupna su na internetu pa nije nužno hvatati profesore (iako ja volim zapisat ako nešto značajno kažu što nije na slideovima) već se možemo puno bolje skoncentrirati na predavanja.
Predavanja su iznimno kvalitetna, apsolutno svaki put kad ti nešto nije jasno dizanje ruke je prirodna stvar i ljudima zna stat mozak pa zapitaju makar se radilo o gluposti, i ne ide se dalje dok svima sve nije jasno.
Dolasci na predavanja dosta su važni (za neke predmete dobijaju se negativni bodovi ako se ne dolazi ili ne možeš pristupiti testu ako si previše izostao), ali ja stvarno uživam u predavanjima (možda po prvi put u životu) tako da mi to nije problem.
Internet je važan način komunikacije sa profesorima. Za svaki predmet postoji posebna stranica. Tu su osim svih predavanja dostupni i prošlogodišnji testovi (dobro to ne baš kod svih predmeta) i razne druge vježbe, a uskoro i neki kvizovi po kojima će profesori moći vidjeti kakvo je prosječno znanje neke grupe i jesu li spremni za kolokvij (koje na ZŠEM-u zovu jednostavno test).
Isto tako, profesori na internetu često otvaraju razne diskusije omogućujući studentima da zarade neke dodatne bodove svojim sudjelovanjem u njima.
Za ukupnu ocjenu je osim testova bitna i aktivnost, i na predavanjima i u internet diskusijama.
Isto tako raspored mi se sviđa, predavanja uglavnom počinju oko 13-14 sati pa traju kroz popodne. Istina, ručak mi je tad pomaknut za dosta kasnije, ali možda je ipak bolje da je ovakav raspored nego da se moram rano ujutro dizat s obzirom da sam uglavnom budan većinu noći.
I tako, mogao bi još hvalit na veliko, uostalom vidjet ću nakon prvih testova hoće li moje mišljenje i dalje biti ovako pozitivno.
E i zaboravio sam reći da je vrlo dobrim i odličnim studentima zagarantiran posao nakon faksa (tako barem Njavro kaže) što je i potvrđeno primjerima prvih diplomanata.
LINK
thumbupthumbupthumbup

Prijemni (!!!19.4.2008.!!!):
Jesam i meni je bio prelagan test. Matematiku sam rjesio 100%, engleski oko 93%, tako da sam bio medu prvih nekoliko. Matematika je navodno ljudima najveci problem, iako mi nije jasno kako neki ne mogu rjesit niti 50%. I mislim da ti zbrajaju bodove i za postupak, jer nama su uzimali i ono gdje smo zaokruzivali odgovore i papire na kojima smo rjesavali. Ima 10 zadataka i pise se 90 minuta. Ja sam bio gotov za 20, pa sam onda jos svaki zadatak, sigurnosti radi, rjesio i na drugi nacin, neke i na nekoliko desetaka nacina rofl, a onda sam jos i na digitron provjerio ono sto se moglo i tek tad sam predao.
Engleski sam rjesavao po uhu, kao i u gimnaziji uostalom. Besmisleno mi je ucit tamo neka pravila (osim onih osnovnih), a caka uvijek ima koliko god hoces. Jednostavno sto ti najbolje zvuci to stavis. Gramatika mi uopce niti nije bila problem, jedino je vokabular bio nesto tezi (pogodit rijec koja najbolje pase, obicno bi mi uvijek 2 mogle ic pa nisam uvijek bio siguran)). Inace ima 60 zadataka u 60 minuta. Ja sam rjesavao tako da sam one za koje nisam bio siguran oznacio, onda sam njih opet prolazio, pa onda opet oznacio sporne itd, itd. Pisao sam puunih 60 minuta i imao 93%, nije lose.
thumbupthumbupthumbupgreedygreedygreedyzubozubozubo

Post je objavljen 28.12.2007. u 19:56 sati.