Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

general Perverz je ubio Benazir Buto

Free Image Hosting

Prema poslednjim izveštajima, Butova nije poginula u samoj eksploziji, već je atentator prvo pucao u nju, a zatim digao sebe u vazduh. U toj eksploziji stradalo je više od 15 ljudi. Prema prvim informacijama, samoubica je bombu aktivirao na izlazu iz parka, nepsoredno nakon što se Benazir Buto obratila opkupljenima.

Nastupila je opšta panika, a očevici kažu da su delovi tela i krv bili svuda uanokolo. U prvim izveštajima o eksploziji, naznačeno je da Buto nije povređena i da je napustila park.

Nešto kasnije lokalni mediji citirali su izjavu supruga Benazir Buto, po kojoj je ona teško ranjena, u nesvesnom stanju preneta u bolnicu, da bi kasnije i u samoj Pakistranskoj narodnoj stranci potvrdili da je njihova predsednica podlegla povredama.

Benazir Buto je dva puta bila premijerka, a posle smene i optužbi za korupciju, osam godina je provela u dobrovoljnom izgnanstvu, uglavnom u Londonu.

Vratila se oktobru ove godine da bi svoju Pakistansku narodnu partiju predvodila u kampanji za izbore zakazane za 8. januar.

Bila je oštrom sukobu sa aktuelnim predsednikom Pervezom Mušarafom, koji je sa obrazloženjem da čuva stabilnost u zemlji uveo vanredno stanje, a Buto ga je optuživala da želi da uguši aktivnost opozicije. Dva puta joj je određivan kućni pritvor.

U oktobru je preživela napad dvojice samoubica na njenu kolonu kad je poginulo 130 ljudi.

Post je objavljen 27.12.2007. u 17:06 sati.