Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Idiotizam trija fantastikusa


Photo by dnevnik.hr

Koliko god se čovjek trudio ignorirati bar na nekoliko dana svinjarije koje se događaju, akteri se izgleda još više trude napraviti što veću kako vam ne bi dali mira. Ovog puta vrhunski idiotizam izveli su Ivica Kirin, Mladen Markač i Josip Đakić. Moram reći idiotizam jer jednostavno nema drugih riječi za to što se dogodilo.

Prvu idiotariju napravio je Mladen Markač otišavši u lov na veprove 22. Prosinca ove godine iako pravila njegove uvjetne slobode jasno nalažu da se praktički ne smije micati iz svojeg stana. No dobro… to što je Markač napravio ipak je samo njegova stvar i ako ne želi poštovai pravila suda, Haag će njega kazniti i poslati ga nazad u Haaški pritvor. No sad dolazimo do većih idiota.

Drugu idiotariju napravio je još uvijek aktualni ministar policije Ivica Kirin koji se slikao skupa s Markačem po obavljenom pokolju veprova. Idiotarija se očituje u tome što je Kirin u najmanju ruku čim je vidio Markača trebao upozoriti da smjesta ide doma jer da u suprotnom on mora obavijestiti policiju da se Markač ne drži pravila kućnog pritvora. No umjesto toga, Kirin se još i uslikao s Markačem tako da ne samo da se vidi da Markač ne poštuje odredbe kućnog pritvora, nego se i jasno vidi da ministar u hrvatskoj vladi ne poštuje odredbe Haaškog suda. Drugim riječima, Vlada RH ne poštuje Haaški sud. Direktna posljedica toga vrlo lako mogla bi biti da svi Haaški osumnjičenici budu prebačeni nazad u Haag jer je Vlada RH izgubila kredibilitet.

Eto sada vam je valjda jasno zašto osoba poput Ivice Kirina nikad nije smjela doći na čelo tako važnog ministarstva kao što je Ministarstvo unutarnjih poslova. Svima nama bilo je zabavno gledati serijal „Kiro prosviro“, ali sada će nam svima nama prisjesti sav taj smijeh ukoliko svi optuženici budu vraćeni u Haag do početka suđenja.

I konačno, treća idiotarija potekla je od samog Jospia Đakića, koji se u pravoj maniri malograđanina morao brže bolje pohvaliti medijima kako su u njegovom kraju boravile face hrvatske politike, te su brže bolje iz njegovog ureda medijima razaslane fotografije ponosnih lovaca ispred masakriranih životinja gdje se jasno vidi Markač. Kad su shvatili kakvu su idiotariju napravili, pokušali su stvari zataškati providnom laži da su fotografije stare. Zahvaljujući njihovoj informatičkoj nepismenosti nisu znali da svaka digitalna fotografija u sebi nosi i zapis s kojim je digitalnim aparatom uslikana, te u koje vrijeme. Novinari su naravno brzo provalili stvari i potvrdili da je fotografija snimljena upravo 22. Prosinca 2007. u 17:21:06.

Nakon svega ovog mogu reći samo tri riječi. Idioti, idioti, idioti!

Kao što vidite ovaj tekst odudara od nekih normi novinarstva, ali nema drugih riječi kojima bih opisao postupak ovog trija fantastikusa.

Post je objavljen 27.12.2007. u 15:18 sati.