Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Božićna priča...

Evo nas pod sniježnim utjecajem, pravi bijeli Božić, ono na što smo već neko vrijeme zaboravili...
Ali jesmo li zaboravili i voziti? Pitam se to dok gledam vozače na cesti. Jedni s ljetnim gumama i misle kako je to dostatno. Bi li i ljetne mokasine ili sandale bile dovoljne u ovim uvjetima Vama? Ali glavno je imati auto čist i tek izašao iz praonice, za to se uvijek ima. Morate se pokazati kako je auto nov i dobar pred susjedima, zar ne? Nema veze što nemate za Božić prase, ni puru, već samo malu koku - ali auto je tu! Lijep i mali, dva put manji od susjedovog čiji je stariji.
Drugi genijalci i kakti iskusni vozači(ce) čiste samo stakla. To je njima dovoljno! Ne bi se sagnuli i očistili svijetle ili pokazivače smjera. Ma di bi, to im je ispod časti! Moraš se sagnut, a umjesto kičme im je kruta kost u leđima dok su vani i u društvu, ali su zato i beskičmenjak na poslu. Znate li kako ste obavezni očistiti auto, prije vožnje? Pod time se ne misli samo na prozore, svijetla, pokazivače smjera i tablice...već i na sav snijeg s prednjeg i stražnjeg poklopca i krova! Sve lijepo piše u "Zakonu o sigurnosti prometa na cestama", da onom istom u kojem piše 0promila!

Stoga ovaj puta nešto novo i ne tako lijepa priča od mene. Možda je to čudno, ali na ovaj način želim ljudima prikazati kako se NE ponašati oko Božića. Pa evo priče:
Jednog jutra probudi se "ZG jet seter", još mamuran od jučer...Sva izgubljen i odmah mamuran od juče krene prema kuhinji za kavom...Božić se bliži, treba kupiti curi dar, rekla je neki miris - napisala točno koji...a jučer se zaružilo, ni ne sječa se s kime točno, ali nema veze...gura ruku u đep i jedva nešto tamo, par kovanica i par papirnatih...dobro, snaći će se - ima prijatelje za posuditi...na brzinu se sredi, odjene, pod obavezno mamiriše i zatvara svoju potleušicu...vani novi BMW serije 1 - nije imao za veći...otvara ga i sjeda unutra, starta motor, pali brisače i kreće...čišćenje auta mu je ispod časti, što bi On čistio "pa nisam čistačica!" kaže u sebi...na kraju ulice staje, gleda lijevo i desno ali samo je sve bijelo od snijega..."ma nema veze, idem!" kaže i ulazi polako na glavnu cestu...kad ono odstraga netko trubi, čuje se drobljenje kočnica i psovanje..."psuj si mami", pomisli si bahati jet seter i vozi dalje...kroz semafore vozi kako treba, ipak se kroz prednje staklo vidi...doduše bez pokazivača smjera, ali to i tako i tako nikada ne pali...već je grijanje proradilo i našem "junaku" je toplo, glavno nek je njemu toplo, za drugo i ne mari...vozi dalje i opet rotor, opet ulaz na slijepo, opet škripa i opet psovanje s obje strane...ma dobra je ta zima, ali ljudi strašno psuju oko Božića..."ali dobro je psovati, to je cool!" misli si junak i vozi dalje...malo ubrza od nekih 40km/h kad prednje staklo mu je zabijeli, sav onaj snijeg s prednjeg poklopca motora raspršio se i završio na staklu...brzo pali brisače a ono pred njim AUTO...KOČI SNAŽNO I ABS DJELUJE, ALI NE DJELUJU I LJETNE GUME - ZA ZIMSKE NIJE IMAO...NADA SE STATI NA VRIJEME, ALI UDARAC JE JAK...KAKO SE NIJE VEZAO - NIKADA SE I NE VEŽE, VOLAN GA UDARA U REBRO, A AIRBAG SE NE OTVARA (JER NIJE BIO VEZAN)...diže glavu, a opet sve bijelo ispred njega, pali brisače koji pucaju pod težinom snijega i leda koji je pao s krova...danas mu zbilja ne ide...izlazi polomljen van, zna razbio je auto od 25 000€ a tek je pet rata otplaćeno...to će koštati...pogleda drugi auto, a ono 250 000€ mrcina u koju je uletio...ovaj Božić mu zbilja ne ide od ruke! sljedeće godine samo luk i voda...

Izbor je na uvijek Vama! na kraju krajeva to je i Vaš život. Želite li ga ovakvog ili ste voljni biti malo prizemljeni? Je li tako teško skinuti snijeg s automobila? Zar je toliko loše 10minuta tjelovježbe? Vi birate Vaš život...

Sretan i blagoslovljen Božić
i sve najbolje u 2008.!

Post je objavljen 26.12.2007. u 16:13 sati.