Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timotej

Marketing

Pozdrav


Otvorih ovaj blog prvenstveno da bih mogao komentirati one blogove koji zahtjevaju registriranje.

Nemam vremena za pisanje pravog bloga, ali mogao bih tu i tamo staviti pokoji citat koji me se posebno dojmi. Evo jedan za početak:

Obnova Crkve ne može se širiti sredstvima moderne propagande i reklame, nego osobnim svjedočanstvima vjere. Moderna reklama naginje pretjerivanju i neistinitosti i često se hrani u prvom redu osjećaje. Kršćansko svjedočanstvo iznosi činjenice. Stoga svjedočanstvo treba dati tek nakon izvjesnog vremena osvjedočenja. U prvim tjedima možda i mjesecima nakon obnove, mnogi su duboko ispunjeni radošću što su se ponovo predali Bogu i što su njegovu prisutnost smjeli doživjeti u svagdašnjici. To stanje se može usporediti s početkom velike i jake ljubavi između dvoje ljudi. Da li je ljubav prava i da li će ostati, pokaže se tek nakon vremena isprobavanja. Mnogi su prvo vrijeme nakon obnove skloni svjedočiti na pretjerani način o svojim osjećajima.
Osjećaj sam po sebi ništa ne svjedoči, nego tek činjenica, da je Bog promijenio nas i naš život.
Svjedočanstvo nije puka informacija, jer mi svjedočimo što smo doživjeli, ali ne iznosimo u prvom redu svoje osjećaje nego ono što se na temelju naše zahvaćenosti - a to mogu i drugi spoznati - stvarno promijenilo.
(Heribert Mühlen "Uvođenje u osnovno iskustvo kršćana")

Timotej
(aka Serenellian, Tobija, Longin, Fawkes...lol)



Post je objavljen 26.12.2007. u 10:01 sati.