Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rujevicadrzava

Marketing

RUJEVICA NIKOME NE TREBA

Šokirani smo ovom izjavom i ostajemo bez riječi.Boli nas i duša i srce kada to čujemo.

PGS očito,blago rečeno,ne voli Rujevicu.
Rujevica nikome ne treba-to su riječi PGS-a.



Riječki "ZLOČINCI"

Riječki PGS jučer, 13.6.2007. je na Korzu pokrenuo peticiju protiv izgradnje novog stadiona na Rujevici, odnosno za adaptaciju postojećeg na Kantridi, koju će zainteresirani građani moći potpisati još danas i sutra od 10 do 18 sati na štandu ispred Radio Rijeke. Potpredsjednik i tajnica PGS-a Rijeka Predrag Miletić i Nataša Juriša su besramno stajali na Korzu i nagovarali ljude na potpise protiv Rujevice,što ljudi nisu rado prihvaćali,a skoro su od nekih dobili i po nosu.
Ubrzo su reagirali riječki gradonačelnik i komunalni redari, koji su brzo i oštro reagirali i zabranili bezobraznu peticiju nasred Korza.
Gradonačelnik grada Rijeke,gospodin Vojko Obersnel je izjavio slijedeće pošto je PGS negodovao zbog zabrane peticije i tražio hitno objašnjenje zašto se je peticija zabranila,a gradonačelnik nije odmah odgovorio PGS-u i gospodinu Ivanišu:
„Mi jednostavno ističemo stadion Rujevicu kao stadion Mediteranskih igara 2013. godine. Zato sam Vam i pojasnio da će njegova izgradnja ovisiti o dobivanju ili nedobivanju MIR-a 2013. godine.Mi stoga moramo izgraditi novi stadion na Rujevici.
Radi cjelovitog informiranja, kako Vas, tako uopće i građana Rijeke, dužan sam ispraviti nekoliko netočnih informacija iz novog pisma koje ste mi poslali.
Netočno je da je Gradska uprava kandidirala Stadion Kantrida na mediteranskim igrama.Kandidirali smo budući stadion Rujevica.
Iz naše dosadašnje rasprave na temu »zabrane peticije u dane sv. Vida« sasvim je jasno da je razlog zabrane stav da u dane sv. Vida na Korzu ne treba biti politike. Objektivan razlog zbog koga vam nije izdano rješenje je taj da na dane sv. Vida nema uznemiravanja građana.
Javni službenici, koliko god uslužni bili, ne rade na feder i ne mogu se promptno baciti na pisanje i slanje odgovora PGS-u jer Vaši zahtjevi nisu jedini zahtjevi koji stižu u Odjel za komunalni sustav. To je jedini razlog zbog kojeg smo koristili blagodati tehnologije koja olakšava komunikaciju i čini je bržom i nazvali vas telefonom.
Gospodine Ivaniš, objektivan razlog zbog kojeg Vam nije izdano rješenje za korištenje javne površine na Korzu za potpisivanje peticije u dane sv. Vida je zaštita građana od politike i političko stranačkih tema u vrijeme proslave zaštitnika grada. Koji dio tog odgovora ne razumijete? Pravna podloga tome je članak 7.“
Tko je zabranio peticiju protiv stadiona na Rujevici?
Za Dane sv. Vida, 14. lipnja, Primorsko-goranskom savezu je, od strane komunalnih redara Grada Rijeke, usmeno zabranjeno sakupljanje potpisa »za« obnovu stadiona Kantrida, a »protiv« izgradnje stadiona Rujevica.“ Deset dana očekivali smo pismeno očitovanje nadležne službe Grada Rijeke“- kažu PGS-ovci.

Nakon Zagreba i Splita jučer predvečer UEFA-ina inspekcija posjetila je i Rijeku povodom zajedničke hrvatsko-mađarske kandidature za dobivanje domaćinstva Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine. Visoku delegaciju UEFA-e predvodili su Giorgio Marchetti, direktor profesionalnog nogometa i Harry Been i ostali visoki predstavnici UEFA-e.
Najviše zanimanja izazvale su dvije teme – stadion Rujevica i transport. Harry Been se zanimao kako će grad transportirati i primiti u kratko vrijeme i do 50.000 posjetitelja, što će biti sa stadionom na Rujevici nakon EURA...
Rijeka im je predstavila zaista dojmljivu prezentaciju rujevičkog stadiona, a oni su ostali zapanjeni.



UEFA-ina inspekcija

ŽUPANIJSKA ZAJEDNICA ROMA »ROMSKO JEDINSTVO« ISTAKNULA NIZ PROBLEMA

Rijeka diskriminira Rome – kažu Romi sa Rujevice.

Grad Rijeka naše naselje želi oduzeti jer se gradska vlast jednostrano izjasnila da će baš ovdje izgraditi novi stadion, naglasio je Surija Mehmeti.

Problem budućnosti naselja Rujevica može se rješavati samo u dogovoru s Vijećem romske nacionalne manjine, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik županijske Zajednice Roma »Romsko jedinstvo« Surija Mehmeti komenitrajući odluku Grada Rijeke da na Rujevici gradi nogometni stadion. Gradonačelnik tvrdi da to nije istina.Romi su očito ovoga puta pretjerali.Nitko im ne dira i neće dirati naselje.
Hram sporta seli na Rujevicu – to je već svima jasno.



Surija Mehmeti

Po međunarodnim pravilima stadion treba imati najmanje 25.000, a po pravilima FIFA-e 33.000 sjedećih mjesta. To su prevelike dimenzije za Kantridu. Rujevica je i po starom GUP-u ocijenjena kao jedina moguća lokacija koja ima prostorne mogućnosti, prometnu povezanost, slobodan prostor za izgradnju parkirališta i olakšanu evakuaciju, kaže stručnjak Milorad Milošević.



prostor na kojem bi se trebao graditi stadion Rujevica

I onda zli PGS-ovci kažu da Rujevica nikome ne treba!!!Te riječi s najvećim prijezirom osuđujemo i odbacujemo.To je zločin protiv građana, Rujevice, prirode, ovoga grada i napretka.Kako vas nije sramota pred tolikim ljudima? Kako možete ljudima pred oči nakon svega što ste rekli i učinili?

Sramota! Sram vas bilo! Zaslužujete svaku osudu, jer to je zločin protiv čovječnosti ovako nisko vrijeđati grad i ove poštene građane!
Gospoda draga Predrag Miletić, Nataša Juriša, Ivaniš i ostala kompanija su najveći zločinci ovoga kraja!
Sramite se!

Živjela Rujevica !!!





Post je objavljen 28.06.2007. u 22:21 sati.