Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neoriginalnaadresa

Marketing

Prijatelji stari gdje ste??...

Velik i obavijen zlatnom vrpcom omotan u sjajni crveni papir moj ovogodišnji božićni poklon bio je prevelik da prođe kroz ulazna vrata zato ga i nisam našla pod borom.
Svejedno našavši svoj poklon koji je požurio te stigao nešto prije samog Božića osjetih djetinjastu sreću kao nekad kad bih od tate dobila novu Barbie. (??!!?!?)
I svatih smisao ovogodišnjeg dara bio je da me podsjeti. Da me podsjeti da je postojalo i vrijeme prije ovog vremena i da slijedi vrijeme poslije ovog vremena i da zaborav nije ono što ono zaslužuje.
Njegov smisao bio je da na površinu izvuće ono što se zavuklo negdje u dubinu srca i što je gotovo bez zraka ostalo ležeći ispod hrpe događaja i ljudi koji su sada, tu i stvarni, danas i sada.
Na polnoćki u badnju noć, dok je mjesec veliki i svijetli obasjavao cijelo nebo i svojom ljepotom u drugi plan stavio ljepotu običnih zvijezda, stojeći pokraj tebe prijatelju prisjetih se nekolicine od bezbroj kadrova iz vremena kad bio si ondje, svaki dan, stvaran i potpuno običan prijatelj, običan dio svakidašnjeg monotonog života, tako sam barem tada mislila. Zažljevši ti sretan Božić i odaslavši svoje pozdrave dalje shvatih da neke stare ljubavi srce nikada zaboraviti neće.
Stisnuvši na mobitelu crvenu tipku i tako prekinuvši jednominutni razgovor shvatih da nisam ni svjesna bila da si to bio ti, prijatelju, uz tvoje tipično "plazonića, moramo na kavu" kako si naime započeo razgovor, osjetih kao da smo samo nastavili gdje smo stali onda kad je blizinu zamijenila stokilometarska udaljenost te odmah postala prevelika prepreka daljnjem druženju.
A tvoja je poruka, prijateljice, u moje je srce donijela radost i sreću premda vjerojatno to uoće ne slutiš. Unatoč svakojakoj tehnologiji koja nas okružuje uspjelo nam je evo već sedmi mjesec provesti bez da se vidjesmo.
Zar tako malo vrijede vremena kad odrastali smo zajedno? Kad dijeli smo svaku riječ, svaki pogled i svaki osmijeh? Kad stavljali smo prijateljstva na prve kušnje i kad smo prvi put iskusili moć prave ljubavi?
Zar zaista za svakog novog prijatelja MORAŠ izgubiti staroga?? :(

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIMA, PRIJATELJIMA I ZNANCIMA, STARIMA I SADAŠNJIMA! SVE VAS PUNO VOLIM!

Post je objavljen 25.12.2007. u 19:39 sati.