Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crazyrocker

Marketing

Deep sa puno puta prominjenon postavon Purple

Badnjak to je dobar dan,ali pada kiša.A koleda je prilicno velika steta bi bilo da propadne,triba je zapaliti i doma.Sve bliže je nova godina.Tribala bi mi biti dobra jer se govori da 2008 izlazu novi albumi AC/DC i Metallice.Opet sa druge strane izluđivan zbog toga sto na televiziji nema sto ne reklamiraju.Najbolnije mi je ka pocnu kupite bebu piša,sere i ako je jace stisne podrigne dico ne kupujte to nagovorite mater i oca da van napravu jedno orginalo i jos van je besplatno.
Ovaj put cu pisati o:
Deep Purple
Deep Purple je naziv britanskog sastava, ali također i ime pjesme jazz skladatelja Petera DeRosea, od koje je grupa uzela ime. Bili su jedni od prvih hard rock bendova a smatraju se utemeljiteljima heavy metala.
Deep Purple osnovan je 1968. godine (nakon raspada prijašnjeg sastava Blackmorea i Lorda, Chrisa Curtisa i Bobbyja Woodmana Roundabout). U početku je njihov stil naginjao prema popu, pa su 1968. g. imali singl Hush na US Top 5, a prva tri albuma su se također probila na američke top liste.
Grupa je do danas promijenila 7 postava. Prva postava je snimila 3 studijska albuma, druga (1. put) 4 albuma, treća 2 albuma, a četvrta jedan album (Come Taste The Band). Grupa se 1984. ponovo okupila s drugom postavom i takva snimila 2 albuma. Peta postava je snimila album Slaves & Masters, a nakon nje se druga postava ponovo okupila i snimila The Battle Rages On. Nakon tog albuma šesta postava je snimila još 2 albuma, kao i sedma.
Highway Star i Deep Purple


Post je objavljen 24.12.2007. u 17:44 sati.