Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tehnosavjet

Marketing

Treći Service Pack ubrzava Windowse XP

Devil Mountain Software testirao je brzinu Windowsa XP sa instaliranim Service Packom 3 i izmjerio ubrzanje od 10 % u odnosu na Windows XP SP2



Devil Mountain Software je nedavno izašao u javnost sa rezultatima mjerenja brzine Windows Viste SP1 u kojima zaključuje da Service Pack 1 za Vistu ne donosi ništa po pitanju performansi operativnog sustava. Vijest je primljena s negodovanjem u Microsoftu jer je Vista konstantno kritizirana zbog daleko slabijih performansi u odnosu na stariji XP. Microsoft je Devil Mountain Softwareu odgovorio izjavom da SP1 za Vistu još nije dovršen proizvod te da će u svojoj finalnoj verziji, najavljenoj za prvi kvartal 2008. godine, donijeti i ubrzanje.

Nakon testiranja SP1 za Vistu Devil Mountain Software se bacio na testiranje Windowsa XP sa najavljenim Service Packom 3 i otkrio da će ionako brži Windowsi XP još više povećati svoju prednost. Devil Mountain je Windows XP testirao svojim OfficeBench softverom na istom računalu na kojem je testirao i Vistu, prijenosniku baziranom na Core 2 Duo procesoru takta 2 Ghz opremljenom sa jednim gigabajtom memorije. Zaključak? SP3 donosi desetak posto brži rad na Windowsima XP. Podsjećamo da Service Pack 3 za Windows XP također nije dovršen proizvod.

Ovo mjerenje potvrđuje da je najveća konkurencija Visti zapravo dobri, stari Windows XP. U prilog tome govori i istraživanje tvrtke Forrester Research koje navodi da velike tvrtke odlažu prelazak na Vistu zbog problema sa nekompatibilnošću novog OS-a i brojnih starijih aplikacija. Situaciju je prepoznao i Microsoft te je produžio vrijeme prodaje OEM i maloprodajnih verzija Windows XP-a za šest mjeseci do ljeta 2008.

www.microsoft.com

www.forrester.com


Post je objavljen 22.12.2007. u 13:24 sati.