Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glinaikamencic

Marketing

božićni sentiš..

napomena: ovaj bih
post mogla napisati sjetno,ironično,s pomalo sarkazma.. ne zamjerite - ja to zbog sebe, pokupio bi me sentiš krenem li se sjećati nekog od pravih Božića..
zato ću ovaj ples otplesati nešto bržim ritmom da ne zapadnem u tešku blagdansku depru.eh..
dakle,dolazi onaj dio godine koji, ma koliko držala u srcu, duboko u sebi želim i da što prije prođe. i ne osjećam grižnju savjesti zbog toga, jer znam da dosta ljudi ima isti feeling i da Isus neće misliti da ga manje volim jer iskreno govorim o osjećajima sretan
štoviše,mislim da se njemu i ne sviđaju ovi plastični djeda mrazovi što vise sa svih mogućih zgrada i trgovina,niti masovna histerija tipa ubij ili kupi koja u predbožićno vrijeme obuzme predrago nam pučanstvo.
blagdanski sentiš je sasvim uobičajeno stanje stvari koje se kod homo sapiensa pojavljuje u određenim danima u godini, a podrazumijeva depresivnost,nervozu,sklonost nerazumnom iskazivanju emocija (plakanju recimo)..
onda se tu ubace i novogodišnji blagdani nakon Božića – a to je dio koji definitivno dotuče. pa kome je još stalo na kraju godine zbrajati svoje pogreške i grijehove?! kao da ih nismo svjesni cijele godine pa nam sad još treba i podvlačenje crte i završni račun? o,ne!! mad
u svojoj bilježnici grijeha i neprimjerenih stvari vjerujem da imam jednu sasvim solidnu zbirku, pa mi nije još i do podsjećanja na to.. tipa novogodišnji računi i odluke za sljedeću godinu nut
ne vjerujem previše u te big odluke na početku godine, ni big dobrotu samo tijekom Božića.
marketing radi na tome da nas uvjeri kako bi Božić trebao izgledati, kako bi se trebali ponašati, sretna obitelj, ljubav, zajedništvo..kao da mi nije dovoljno što mi je loše, nego mi još stalno netko nabija na nos idealnu sliku kako bi mi trebalo biti!
voljela bih to sve skupa prespavati..ali NEĆU
propustim li još jednu priliku,ostavit cu za sobom još jedan prazan dan koji ce me opterećivati,činiti razdražljivom..ovaj dan mi je samo jednom darovan,a ako je ostavljen praznim nikad se više ne može ispuniti.
zato sam odlučila - ovaj Božić ću se potruditi usrećiti sebe! yes
ne smijem se naviknuti biti sama..zato i neću
u samoći samo babaroga spava..

sve što želim sebi želim i vama, zato
cerek SRETAN BOŽIĆ,PUNO ZDRAVLJA,LJUBAVI I SREĆE!!

(a o utjecaju kolača na liniju razmišljat ćemo poslije blagdana..)
partynjami

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 22.12.2007. u 09:15 sati.