Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveuziminovo

Marketing

OVAKO SE BOŽIĆ SLAVI U...

VIDEO: kako se gdje slavi Božić

Španjolci preskaču vatru, Tajlanđani se polijevaju vodom, Japanke ne žele provesti Badnjak u ženskom društvu, a Irci ostavljaju bocu Guinnessa na kućnom pragu.
Nama je Božić u kratkim hlačama ili kupaćem kostimu nezamisliv, ali Australcima je to središnji događaj godine. Svake godine oko 250 tisuća ljudi pjeva božićne pjesme na plaži.
Na Tajlandu je tek 20 posto katolika. No i oni se, zahvaljujući visokim temparaturama tijekom blagdana drže zanimljivog običaja, svoje bližnje u znak poštovanja zaliju vodom.
Španjolci se štite od bolesti preskačući vatru na Badnju večer. Oni vjeruju da darove nose Tri kralja, a za njihove umorne konje djeca na prozoru ostavljaju cipele pune mrkve.
I dok Finci tvrde da Djed Mraz živi upravo u njihovoj zemlji, u nekim drugim Nordijskim zemljama vjeruju da poklone donose patuljci. Rusima darove nosi Snjegoruška, u nekim djelovima Italije taj posao radi vještica La Befana.
Mlade Japanke nakon obavezne kupovine poklona, briga je i traženje muškog društva, jer navodno je nesreća provedu li Božić u ženskom društvu.
A evo i nekoliko recepata božićnih poslastica iz svijeta ....

više....

Božić se ovako slavi u...

Božić se ovko slavi u...





Post je objavljen 21.12.2007. u 17:52 sati.