Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepostojana

Marketing

..racionaliziranje ljubavi..

Ponekad me straši pogled na budućnost..pogled na moju emocionalnu budućnost..Zaista, je li moguće pronaći onog pravog??..koji ti i nakon deset, dvadeset godina neće dosaditi..Osobno, nekako ne vjerujem da postoji samo jedna prava ljubav u životu..ne znam zašto bi moja sadašnja veza bila vrijednija od one od prije pet godina?, ili neke koju ću možda imati za deset??
Čovjek se mijenja, odrasta, mijenja svoje poglede na život i ljude oko sebe, i zaista mislim da je teško naći osobu s kojom ćeš i nakon petnaest godina suživota imati jednaku kompatibilnost kao i na početku..Nekako mi je teška i sama pomisao da živim sa osobom samo zato jer smo brdo vremena zajedno, imamo djecu, zajedniki kredit i ne znam ti ja što..Romantičar u duši, oduvijek sam zamišljala da ću i nakon godina zajedničkog života jednakim intenzitetom voljeti tu osobu, i osjećati istu strast..ali nekakva moja iskustva mi govore da tome i nije tako..Pa me zanima, zar su zbilja rijetki koji to dožive(jer postoje takvi parovi)????
S druge strane ta nekakva početna zaljubljenost i nezasitnost se valjda razvijaju u nešto puno trajnije..pravu ljubav..prepunu kompromisa, svađa, ponovnog zaljubljivanja, zajedničkih planova..Svjesna sam da u svakom odnosu, tako i ljubavnom, ima uspona i padova..ne bih ni htjela da bude drukčije, jer bi bilo dosadno..Ono što mene zanima, je kako znati da se veza istrošila??da smo doživjeli sve ono što smo mogli zajedno doživjeti i da je vrijeme da svatko krene svojim putem?? i što je još teže kako to učiniti?kako prekinuti s osobom s kojom ste proveli veliki dio svoga života?? i kako nastaviti dalje? Oduvijek sam se vodila nekakvom svojom intuicijom..naprosto, kad nekoga upoznate dovoljno dobro osjetite kad nešto ne štima, i sve to funkcionira kad imaš nekih dvadesetak godina...ali, pitam se..kad imaš navršenih 40, 50g zar zbilja želiš krenuti ispočetka?, ili treba ostati uljuljuškan u svoju iluziju sigurnosti samo zato jer je on, eto dovoljno dobar???
Osobno smatram da ne bih bila sposobna za taj ostanak s nekim, koji nije više onaj pravi, već je samo....dovoljno dobar..

Post je objavljen 21.12.2007. u 11:03 sati.