Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goodpressnews

Marketing

BOŽIĆNA BAJKA

Obitelj Salaj u Grabovnici kraj Čazme danas će upaliti pola milijuna lampica.
Okućnica Nade i Zlatka Salaja u Grabovnici, čazmanskom prigradskom naselju, s vremenom je, a počelo je kićenjem nekoliko borova, postala prava turistička atrakcija. Zbog raskošnosti nazvana je božićnom bajkom u Čazmi.

Moslavački brend
Poseban krajolik potok, jezera, šuma i 800 biljaka ove godine osvijetljenih s čak pola milijuna lampica različitih boja, zaslužuje epitet moslavačkoga turističkog brenda i jedinstvena primjera zimskog turizma u Hrvatskoj.

U prirodnu ambijentu uz rub šume staja s jaslicama ne promakne nijednom od tisuća posjetitelja, od tek tromjesečnih beba do staraca na štakama. Lani ih je bilo oko 20 tisuća, a ove se Salajevi nadaju još većem posjetu. Iako je službeni početak danas, u božićnoj bajci Salajevih već je uživalo više od tisuću djece iz vrtića i škola.
Domaćini su se dobro pripremili pa će uz svjetlucavu božićnu bajku nuditi topao čaj, kuhano vino, suvenire...

Povratak djetinjstvu
"Dođite pogledati, bit ćete nam drag gost", poruka je Zlatka Salaja, koji se ususret Božiću i sam vraća u djetinjstvo, kada u siromaštvu nije mogao uživati u toj ljepoti koju u 64. godini omogućuje djeci i odraslima. "Vratili ste nas u djetinjstvo. Hvala što ste pokazali da dijete u vama nikada nije odraslo.

Unijeli ste svjetlo u mnoge duše. Ako na zemlji postoji raj, to je imanje Salaj. Lijepo je kad bajka postane stvarnost. U svakoj žaruljici svijetli ljubav, doći ćemo ponovo", samo je mali dio ispisanih dojmova posjetitelja. Božićna priča Salajevih trajat će svaku večer od 16.30 do 21 sat do 6. siječnja nove godine.
(Vecernji)

Post je objavljen 21.12.2007. u 10:00 sati.