Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inovator

Marketing

Mobitel sa integriranim citacem otiska prsta

Ima itko kakvu ideju za neko naprednije koristenje mobitela? Recimo, placanje bankovnih racuna ili nesto slicno tome? Ili jednostavno zelite da vas mobitel radi iskljucivo kada ga vi koristite? Ili imate suvise osjetljivih podataka u mobitelu i ne zelite da ih se itko dokopa?

Pa, eto... Tu je slika, bacite oko... smijehKako se to koristi? Isto kao i citac otiska prsta na laptopima. Prst samo prevucemo preko senzora i nesto se desi. Mozda je na ovoj slici krivo zarotiran senzor, ali moze on biti i zarotiran za 90 deg, pa je mozda smisleniji.

A sto se sve moze desiti? eek

- mozete se ulogirati u vlastiti mobitel (umjesto PINa recimo, ili nekog naprednijeg nacina logiranja u sustav)
- mozete odgovarati na pozive (u tom slucaju iskljucivo reagira na vas otisak prsta i nitko drugi se ne moze javiti)
- mozete napraviti shortcute za neke radnje (recimo slanje poruke kad ste gotovi sa pisanjem)
- mozete koristiti prostor za osjetljive podatke koji ce se otvarati samo vama (u njemu drzati bankovne racune, brojeve ljubavnica, pinove kartica i sl.)
- mozete zastititi odredjene brojeve telefona ili poruke ili nesto trece tako da netko tko cacka po mobitelu ne moze pristupiti tim podacima
- mozete otisak prsta koristiti za autorizaciju bankovnih transakcija (umjesto tokena recimo)

Ne znam da li to postoji ili ne, al, sta je, tu je. ludP.S. Danas mi je djevojka skrenula pozornost na nekakav mobitel sa ekranom koji ima svojstvo poluprozirnog ogledala (mislim da je nekakav LGjev model). Stvarno, zakon stvarcica ako su ga stvarno zeljeli napraviti sa tom svrhom.

Post je objavljen 21.12.2007. u 02:03 sati.