Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/badjo

Marketing

Jackson producira Hobita

UploadCentar.com :: besplatni upload slika
Peter Jackson i New Line zakopali su ratne sjekire i sporazumno se dogovorili oko utrška slavne trilogije, pa su redatelj i njegova žena Fran Walsh pristali producirati dva nastavka Hobita.

Novozelandski redatelj Peter Jackson, autor filmske trilogije Gospodar prstenova, ipak će sudjelovati u stvaranju dvaju nastavaka adaptacije još jednog Tolkienova djela – Hobita, nakon što je razriješena njegova prepirka s holivudskim studiom New Line, piše u utorak u priopćenju.

Redatelj, čija je adaptacija fantastične sage J.R.R. Tolkiena zaradila više od tri milijarde dolara od 2001., tužio je studio New Line jer s njim nisu podijelili dio prihoda prvog nastavka trilogije, uključujući i zaradu od prodaje DVD-a.

Supredsjednik studija Bob Shayne tada je kazao da Peter Jackson "nikada" neće snimiti Hobita, za koji prava drži New Line.

Jackson i njegova supruga i suradnica Fran Walsh bit će izvršni producenti filma.

Kao i u slučaju Gospodara prstenova, oba filma snimit će se istodobno, ali će odvojeno izlaziti na velike ekrane. Snimanje bi trebalo početi 2009., a premijere se predviđaju 2010. i 2011. godine.

Redatelj Hobita još nije poznat javnosti, a zna se da će se od glumaca u projektu pojaviti Sir Ian McKellen u ulozi Gandalfa.

Post je objavljen 20.12.2007. u 20:35 sati.