Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Gnjavaža zvana "borba protiv korupcije"

Business.hr objavio je zanimljiv članak pod nazivom „Orco kao financijskog direktora Sunčanog Hvara zaposlio svjetskog prevaranta“. Radi se o Johnu Davyu s nizom optužbi za financijske malverzacije i prijevare u Kanadi, Saudijskoj Arabiji i na Novom Zelandu. Čudi li vas takva vijest s obzirom na dosadašnje informacije oko JPP-a (koji to i nije) u Sunčanom Hvaru?

Kako bi nastavili u revijalnom tonu, jučer je na Radiju 101 objavljena vijest da Europska komisija s velikim zanimanjem prati razvoj događaja u slučaju Brodosplit kojeg ne bi ni bilo da se austrijski interpol nije upleo u cijelu priču. Čak štoviše, Hrvatska je dobila packe zbog mizernih rezultata u borbi protiv korupcije. Hrvatske boje branio je pak aktualni državni odvjetnik Mladen Bajić koji je iznesao podatak da je pokrenuto nekih 35 istraga u slučajevima korupcije. S obzirom na posljednji slučaj „Gruntovčana“ u kojemu je pozatvarano dvadesetak službenika u gruntovnici zbog mita po par tisuća kuna, čovjek bi rekao da kod nas ima korupcije manje nego u nordijskim zemljama. Što onda do vraga hoće ti europljani i čudi li vas što se ta vijest nije pojavila u drugim medijima?

I za kraj, kao šlag na tortu, DORH je podigao prvu optužnicu u slučaju „torbarenja“ dionicama T-HT-a i to protiv Sebastijana Popovića koji je prilikom IPO-a prikupio 62 punomoći. Ovdje nije upitnost podizanja optužnice, već ne podizanja optužnice protiv drugih torbara među kojima su i izvjesni sportski djelatnici braća Mamić iz Sesveta o kojima se također pričalo. Zašto nisu podignute i ostale optužnice? Ovako Popović ispada kao nekakvo žrtveno janje, a DORH još jednom potpuno nekompetentan (ili možda korumpiran?).

Post je objavljen 19.12.2007. u 10:10 sati.