Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mybigblue

Marketing

Reljef, klima i "one stvari"

Budući da se pred kraj godine obično zbraja, oduzima i analiziraju se postignuti rezultati, osvrnula bih se malo i na zbivanja u ovom virtualnom prostoru. Tijekom ove godine našlo se na mom blogu raznih vrsta i podvrsta tekstova, ali i fotografija.

Osvrnuvši se na sve to, naravno, došla sam do određenih zaključaka a donijela i neke odluke. Naime, slijedom mojih trabunjanja o koječemu, neki su me blogeri pitali jesam li objavljivala štogod od svojih tekstova i predložili mi da to pokušam učiniti.

Malo-pomalo, počela sam o tome ozbiljnije razmišljati. Najprije – o čemu bih ja to mogla pisati? Da pišem poeziju? Onda obično kažu da ne znaju što je pjesnik htio reći. Pa je "nerazumljiv", pa je "težak", pa je "hermetičan". A, jok! Znala sam s vremena na vrijeme sklepati kakav stih, ali čujem ja kako tu daske škripe, a meni trebaju svjetla pozornice. Ništa od tog posla, dakle.

Da vidimo... nešto drugo... Priče iz mog djetinjstva? Djetinjstvo, dječaštvo, mladost – kao Tolstoj! Ups, problem! Moram promijeniti naslov. Djetinjstvo, djevojaštvo, mladost. E, to je već bolje! Mogla bih, recimo, pisati sentimentalne kronike. Ionako vječito gnječim taj sentiment. Te osjećaji ovakvi, te osjećaji onakvi... Onda obično dobijem upozorenje poput ovog:

Evo, kada Bluica citira, sve nekako miriše na...romantiku. a Umberto je , kao muškarac, mislio ovo: on bio na njoj, pupak na pupak..i kada su oboje, jelte, on onako znojan, sišao s nje. i čiča mića gotova priča. kakva, bona romantika. pupak na pupak!! (28.11.2007. 20:42)


I napokon sam shvatila koji vjetar puše! Tko će čitati ta moja sentimentalna naklapanja? Ljudi traže akciju, provokaciju, žestinu, razotkrivanje, a ne nekakvo izmotavanje i umotavanje u fine celofane, mućkanje kojekakvih emocionalnih koktela i prelijevanje iz šupljeg u prazno. Stvarnost je ipak drukčija. Ostalo je izumrlo još u 19. stoljeću kad je Byron lamentirao o svojoj neshvaćenosti i neprilagođenosti.

Treba nešto mijenjati, dakle. S obzirom na to da sam i ja donekle emancipirana žena, skužila sam koja tema služi narodu. Pisat ću o onim stvarima. Knjiga bi se mogla zvati Reljef, klima i one stvari. Bit će to zbirka priča o onim stvarima. Tko se na koga verao, je li bilo vrućih scena, zahlađenih odnosa, olujnih strasti i snažnih vrhunaca... Pupak na pupak. Znoj i ubrzano disanje. Kakva romantika! I eto novog hita! Potući će čak i ono Što svaka žena triba znat o onim stvarima.

Kad postanem bogata i slavna, onda ću na jednu od promocija svojih ultramegapopularnih uspješnica pozvati sve vas koji me ovdje redovito čitate, čak i onda kad pišem o nepopularnim temama.


Post je objavljen 19.12.2007. u 09:55 sati.