Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/totustuus14

Marketing


Evo nekoliko prigodnih tekstova od mojih dragih karmelićanki.

Otac nam dade svoga jedinoga Božanskog Sina, u jednoj štali je rođeno za nas Djetešce. Od sada je čovjek Bogu sličniji i svako srce neka klikće: Umrimo za njega iz ljubavi.
Gledaj i promatraj koliko se mora ljubiti ako nevino i nježno Dijete silazi ovamo dolje da bi trpjelo. On ostavlja slavu i sjaj sedmog Neba: Umrimo za njega iz ljubavi.
Gospodaru Neba, k nama silaziš tako siromašan da nemaš ni pokrivač. Naslađuješ se siromaštvom, budi nam učitelj. Ali okrutni i nezahvalni ljudi pored svih tvojih darova za nagradu ti pripremaju trnje, križ i patnje. Takva mračna nezahvalnost me mori i razdire moje srce: Umrimo za njega iz ljubavi.

Sv. Terezija Avilska

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nitko ne želi primiti u gostinjac siromašne strance, mjesta ima za bogate. Mjesta ima za velikaše, a u jednoj štalici Kraljica Neba mora roditi Boga.
Predraga Majko, ljubezna Majko dostojna ljubavi, kolika je tvoja veličina na tako siromašnom mjestu! Kada vidim Vječnog uvijenog u povoje, kada čujem poslušni krik Božje Riječi, predraga Majko, ne zavidim više anđelima jer njihov moćni Gospodin je moj dragi brat.
Ljubim Te, Marijo, po Tebi je na našim obalama procvao Božji cvijet! Amen.

Sv. Tereza od Djeteta Isusa


Post je objavljen 19.12.2007. u 00:27 sati.