Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sigurnosinakompujelda

Marketing

Johnny Depp

John Christopher Depp (Owensboro, Kentucky, 9. lipnja 1963.), američki filmski glumac

Iako je Johnny Depp sada poprilično uspješan, u ranijoj dobi bio je buntovnik sklon vandalizmubang i narkoticimanono. Sa 15 godina napušta školu u nadi da postane rockthumbupthumbup glazbenik. Predvodi nekoliko garage bendova, uključujući i band The Kids, koji je jednom prilikom bio predgrupa Iggy Popu. Glumom se počinje baviti nakon posjete Los Angelesu sa svojom bivšom suprugom Lori Anne Allison, koja ga je upoznala sa glumcem Nicolasom Cageom. On ga savjetuje da se počne baviti glumom, što je rezultiralo filmskim debijem u filmu Strava u ulici brijestovaeek.

Godine 1990., nakon brojnih uloga u filmovima orijentiranih mladoj publici, započinje prva od mnogobrojnih suradnji s redateljem Timom Burtonom naslovnom ulogom u filmu Edward Škaroruki. Nakon uspjeha toga filma, Depp je dozivljavan kao ozbiljan, ponekad mračan, u svakom slučaju, jedinstven glumac čija svaka sljedeća uloga iznenadi i kritiku i publiku. Bio je prihvaćen među publikom i popularnost mu je konstantno rasla u mnogim filmovima prije ponovnog susreta s Timom Burtonom u filmu Ed Wood (1994.) u kojem je imao naslovnu ulogu.

Godine 1997., tumačio je ulogu FBIthumbup agenta na tajnom zadatku u filmu Donnie Brasco, zajedno s Al Pacinom, a 1999. pojavio se u dva filma, znanstveno-fantastičnom horroru Astronautova žena i u Burtonovoj Sleepy Hollow.

Johnny Depp je karakterizirao mnogo likova u svojoj karijeri, uključujući i još jednu stvarnu osobu, inspektora Freda Abberlinea u filmu Iz pakla, snimljenog 2001. godine. Dvije godine poslije svu je pozornost oduzeo Antoniu Banderasu u finalu Mariachi trilogije Roberta Rodrigueza, Bilo jednom u Meksiku.

Te se godine, 2003., pojavio i u veličanstvenoj obiteljskoj avanturi Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog biserathumbupthumbup u kojem je tumačio ulogu koju je samo on i mogao tumačiti, kapetana Jacka Sparrowacerek. Ta mu je uloga vratila staru slavu, te ju dodatno multiplicirala enormnim uspjehom filma. Otvorile su mu se dodatne mogućnosti, čak i nominacija za Oscara. Pojavio se kao glavni lik u filmu baziranom prema knjizi Stephena Kinga, Tajni prozor, kao dobroćudan James Barrie u filmu San za životom J.M. Barrieja, te u filmu britanske produkcije The Libertine, sve 2004. godine.

Posljednja dva filma, Charlie i tvornica čokoladethumbup i Mrtva nevjestathumbup, je snimio u suradnji sa Timom Burtonom 2005. godine.

2006. je završeno snimanje drugog a 2007. snimanje trećeg nastavka filma Pirati s Kariba: Na kraju Svijeta, a u planu su mu još i filmovi Shantaram, Dnevnici ruma i Sweeney Todd na kojem surađuje s Timom Burtonom.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Post je objavljen 18.12.2007. u 16:19 sati.