Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nintzch

Marketing

Kaka - III. dio

Nastavlja se moje osobno divljenje i poštovanje za nogometaša pod nazivom Kaka. Nakon prvog i drugog posta o njemu evo i trećeg.

Kaka je evanđeoski, nanovorođeni, vjernik koji aktivno živi i svjedoči svoju vjeru.

U 2007. godini je proglašen najboljim igračem svijeta u izboru FIFPro-a, najboljim klupskim igračem u izboru UEFA-e, u čijoj Ligi Prvaka je bio najbolji napadač i najbolji strijelac u 2007. godini, a kao šlag na kraju, prošli je tjedan postao dobitnikom Zlatne Lopte, kao najboljeg evropskog nogometaša. Po primitku nagrade, Kaka je prvo zahvalio Bogu, Njemu kojem zahvaljuje za svaki svoj pogodak u svakoj svojoj utakmici.

Kad je proglašen najboljim nogometašem u 2007. godini od strane FIFA-e na svečanosti dodjele nagrada rekao je:

- Ovo je posebna večer za mene. Kad sam bio dječak sanjao sam da igram u Sao Paulu i barem jednom u brazilskoj reprezentaciji. Ali u Bibliji piše: "Bog nam daje više nego što ga molimo". Upravo to se dogodilo u mom životu - kazao je Kaka. (Večernji list, 18.12.2007.)

U zadnje vrijeme pročitao samo nekoliko članaka koji govore o toj njegovoj strani života. Komentirali su kako je odlučio da neće spavati sa svojom budućom suprugom do vjenčanja, kako je odbio reklamirati alkoholna pića, o tome kako za razliku od svojih klupskih i kolega iz repke ne tulumari i kako ne prate skandali.

Nedavno je u jednom razgovoru otkrio svoju želju da po završetku nogometne karijere postane evanđeoskim propovjednikom.

„Jako bih to volio,“ kazao je Kaka u intervju-u za prosinačko izdanje talijanske verzije GQ-a. „To je težak put – jer potrebno je proučavati teologiju i produbljivati svoje poznavanje Biblije.“

„Evanđeoski propovjednik proučava Bibliju i prenosi zadaću,“ kaže Kaka. „Nije tako lagano u današnje društvo prenijeti nauke koji su napisani tisućama godina prije nas. Ali to je upravo zadatak propovjednika – da učini poruku Biblije važnom i primjenjivom.“.

Još jednom skidam kapu do poda. Evo još par njegovih slika koje pokazuju ono što on govori!!!







Post je objavljen 18.12.2007. u 10:22 sati.