Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

“Izmedju rodjenih od zene, ne usta veci od Ivana Krstitelja!”, Mt 11,11

Cesto sam se pitala oko znacenja ovih Isusovih rijeci, kojima unatoc njihovoj snazi i znacenju, cini mi se ipak ne pridajemo dovoljno vaznosti...

I pitajuci se zasto je Ivan bas toliko vazan i velik, odjednom mi je dosao vrlo nadahnut odgovor! Pa on je odrastao s Isusom! I s Marijom! Marija je bila Isusova majka, i Ivanova tetka!

Image Hosted by ImageShack.us
(u Sv. Zemlji prosle godine, na mjestu susreta dviju svetih rodica)

I Ivan je citavih 30 godina zivio i rastao u Njihovoj svetoj blizini, sav prozet njihovim utjecajem, svjedok i sudionik njihovih razgovora, cina, rijeci i djela...

Svi sveti apostoli bili su uz Isusa samo 3 godine, i to je bilo dovoljno da postanu sveti. Pa kako onda Ivan ne bi to bio – nakon 30 godina!

Image Hosted by ImageShack.us

Tako ni malo ne cudi sva zestina i radikalnost njegova zivota i njegovih rijeci! Niti ono sto sam Isus svjedoci o njemu, pozivajuci tako i svakoga od nas da nasljedujemo sv. Ivana Krstitelja, napajajuci se najprije u sto prisnijoj blizini s Isusom i Njegovom sv. Majkom! Koja je Ivanu bila “samo” tetka, a nama je Isusovom smrcu, postala cak prava Majka, nakon Njegova uskrsnuca trajno sjedinjena s nama silom i vatrom Duha Svetoga, koji se pojavljuje i objavljuje pri svakom nasem prisnom kontaktu s Isusom! I Marijom!
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 17.12.2007. u 17:06 sati.