Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zderacice

Marketing

ZLOČIN I KAZNA

Pisac: I. Baritch

Mjesto radnje: svugdje pomalo, ali ugl. parkić na Osejavi

Vrijeme radnje: Jučer (16. prosinca 2007.)

Likovi: Roglitchka, Shevitchka, Shapitka i Baritchka

Vrsta djela: krimić

Tema: Prežderavanje maloljetnicanjami

KRATAK SADRŽAJ:

Bilo je to dana 16. prosinca. 4 mlade prijateljice I. Roglitch, M. Andrijashevitch, N. Shapit i I. Baritch okupile su se u obližnjoj (kako kome) lokalnoj krčmi Mary-o-Netta da prepričaju svoje doživljaje od proteklog tjedna.. Pričale su o svakojakim temama, te se smijale na sav glas (posebno jedna od njih od koje je cijela krčma odjekivala). Cijelo vrijeme dok su sjedile, njihovu priču remetio je miris koji je dolazio iz obližnjeg the Picha Kuticha, te su Shevitchka i Roglitchka odlučile tome stati na kraj. Otišle su unutra, te su za neko vrijeme izišle s osmijehom na licu i s prepolovljenim toplim u ruci.smijeh Taj sendvič vrvio je od jaja te je nestao u sekundi. Napustile su krčmu..
Baritchka je bila tako odsutna zbog onih sendviča, te se kad joj se malo razbistrio um sjetila da su joj ostali štitnici za oči u krčmi( to nije bio prvi put), tako da su pola grada pretrčale da bi ih vratile..
Kasnije je Baritchkin pojačani njuh osjetio miris te je brzo povukla Shapitku u slastičarnu Svagusha da joj nešto kupi. No, kad su vidjele izbor, sve 4 su se složile da su bolji kolači u Ivme (kako one to i sad zovu) te su tamo pohrlile.
Užurbano i prebučno su prošle kraj ušminkane gospode što su pijuckali čajeve. Kad su vidjele sve one kolačiće, osmijeh im se nije skidao s lica. Teta je govorila koji su kolači dobri, a oni su na svaki rekli: Može, može. Stavite vi I taj. ( Nina, hvala ti!) Tako su skupile materijala, 4 plastične vilice ( bilo je i prijedloga ako ne bude vilica da uzmu slamke ili da uzmu prave pa će ih sterilizirat u morskoj vodi… Ma snašle bi se one…)
Tako su s kapama na glavama I štitnicima za oči smokinnapustile mjesto predzločina, te se zaputile na mjesto zločina- točnije u parkić.
Našle su najmračnije mjesto, otvorile one plastične kutije I NAVALILE!!!!
Nisu mogle prestat!! Sve je išlo tako brzo, brzo I brzo!!!! Gabile su!!! Stavljale u usta!!! Nisu ni žvakale!!! Samo gutale, gutale!!! …I dokrajčile…. Stomak im je nabujao, al one su uživale. Kad su shvatile da je kraj, te da nema više, uplakane su sjedile na klupi, te pretraživale ostatke po kanti.. Ljudi što su ih zamjetili, čudno su ih gledali, te su one odlučile napustiti mjesto zločina.. Roglitchka ih je napustila, pa su ove 3 nastavile svojim putem..Jedna od njih je odlučila vidjeti koliko ima stupnjeva jer su se bile sledile.
Bilo je ravno 0, ali ta ih je cura uvjeravala u jednu točkicu što je pokazivalo 40 ispod nule. lud Na putu do kuće srele su Djeda Mraza iliti Božićnjaka ( Za piciginbend: Eto, vidite da on zapravo postoji!!!!) Dotrčale su do njega jer su vidjele da nešto dijeli..Došle su do njega, a on im je dao šaku bombona, a Baritchka je rekla: Daj mi cilu vriću!! Shapitku je Djedica ljubio i nazvao je kolačićem. Jele su bombone i veselo nastavile koračati te je Shapitka pričala viceve od kojih se Shevitchka smijala kao da je luda. Shevitchka je napokon otišla kući, a Baritchka I Shapitka odlučile su otići na misu da im Bog oprosti grijehe (neumjerenost u jelu).
Kasnije su se osjećale smetnje u želucu, no to im je bila KAZNA nakon počinjenog zločina…

Tvoje mišljenje o djelu: ostavi u komentarima


Free Image Hosting at www.ImageShack.uspriprema za zločin


Free Image Hosting at www.ImageShack.us u tijeku...


Free Image Hosting at www.ImageShack.uskoja komadina..


Free Image Hosting at www.ImageShack.usjednostavno uživa...


Free Image Hosting at www.ImageShack.usčak su i dijelile jedna drugoj...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us...ali Shevitchka nije dala nikome...


Free Image Hosting at www.ImageShack.uszločin izvršen


Free Image Hosting at www.ImageShack.usputeljak koji vodi do grijeha...


Free Image Hosting at www.ImageShack.usmajmunčići


Free Image Hosting at www.ImageShack.usnuspojave 1.


Free Image Hosting at www.ImageShack.usnuspojave 2


Free Image Hosting at www.ImageShack.usGdje je nestao kolač?


Free Image Hosting at www.ImageShack.ustužne jer nisu našle ostatke


Free Image Hosting at www.ImageShack.usKolačić, Djedica i Shevitchka


Free Image Hosting at www.ImageShack.usMia se ceri


E, i da ne zaboravin.. U prošlom postu Mia je objavila zagonetnu crvenu mrljicu na podu.. Bilo je svakakvih mogućnosti koje ste vi davali, al evo prave istine: To je MARMELADA koja je Mii iscurila kad je zagrizla palačinku... Neki su pogodili, al neki su totalno krivo rekli( Pozz Buški)mah

by:Baritchka




Post je objavljen 17.12.2007. u 12:44 sati.