Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trzista

Marketing

Kraj pozitivnog trenda?

Sjećate se rally-ja u srijedu, dan nakon objave Feda o smanjenju kamatnih stopa za 0,25% i velikog pada marketa u utorak?
Tada je Fed objavio, sasvim neočekivano da će kroz aukcije injektirati 40 milijardi dolara u posrnule financijske institucije koje budu trebale pomoć.
Dow je smjesta slijedeći dan skočio 250 poena, da bi se kasnije tokom dana iskorigirao na gotovo beznačajan dobitak, označavajući prekretnicu trenda:

Image Hosted by ImageShack.us

Taj dan je na Fast Money-u bilo govora o tome da su profesionalci prodavali u tom jednodnevnom rally-ju. U nedjeljnoj emisiji Jeff Macke objašnjava:

Jeff Macke explained the Fed has no idea what’s going on in the markets. He feels the gap higher on Wednesday was the selling opportunity of the year.

Iako smo u pozitivnom dijelu godine i sve je moguće, sve su glasniji oni koji tvrde da je američka ekonomija u recesiji:

Pete Najarian thinks the US is already in a recession and the growth domestically just isn’t there.

Također se oštro kritizira Fed i njihova akcija u srijedu:

The Fed's creation of a temporary term auction facility to help ease the pain felt in the credit markets was "just another stupid thing that they did," Jim Cramer said on Stop Trading Wednesday.

U slijedećoj godini nam prijete daljnji otpisi najvećih svjetskih financijskih institucija, kada se subprime kriza dodatno proširi:

Image Hosted by ImageShack.us


Ipak, u povoljnom smo djelu godine ako se oslonimo na povijesne podatke, tržište bi se moglo oporaviti u prvom mjesecu.

Post je objavljen 17.12.2007. u 10:48 sati.