Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folder

Marketing

Papir za origami

U većini literature može se naći sljedeće: papir za origami bi morao biti tanak, a opet dovoljno žilav da se može više puta presavinuti bez da puca i gubi čvrstoću... Nakon toga slijedi rečenica: Danas se origami papir može naći praktički svugdje... Možda je malo karikirano, ali kod nas ga jednostavno nema! (Ako netko zna gdje ga ima u Hrvatskoj, nek javi!)

Pošto nema onog pravog, treba naći neku zamjenu koja može poslužiti - sad postaje interesantno, jer se potraga bazira na temelju pokušaja. Uzmeš neku vrstu papira, probaš dal stvar funkcionira, najčešće ne, i tražiš neki drugi papir. I postupak se ponavlja...

Ustvari, nije da običan print papir od nekih 80-90 g/m2 nije dobar - meni funkcionira odlično, ali kod složenijih modela, gdje ima puno savijanja jako lako puca. I obično pukne pri kraju rada, tako da ti upropasti onih sat-dva ili više rada.

Ali, potraga je bila uspješna! Papir koji je jako, jako dobar, dovoljno tanak, super se savija i odlično drži formu nakon savijanja je najobičniji papir za pečenje! Ja sam uzeo neki sa oznakom "AluFix" i prezadovoljan sam!


Post je objavljen 17.12.2007. u 10:19 sati.