Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/princessofdrama

Marketing

Moja zadacnica... Khm Khm...

wavePozdrav svima evo i mene napokon,dead pisem vam s jednim razlogom a taj je da vam predstavim moju zadacnicu. Posto je ( da se malo hvalim) proglasena najboljomthumbup zadacnicom u razredu, a koliko sam dobila prosudite sam ako zelite.blabla Ugl. Morali smo povezati pojmove sa Danteovim Paklom.eek

Pakao danasnjeg vremena

Kroz cijeli svoj dosadasnji zivot hodala sam uzdignute glave sa siroko otvorenim ocima. No puno puta sam pozeljela zatvoriti oci jer sam mislila da bi tako bilo lakse. Gdje god da podem, mogu osjetiti bol, tjeskobu i mrznju i sve ostale mrecne osjecaje. Osjecam kao da prolazim kroz mracan tunel na kraju kojeg vidim svjetlo, ali nikako ga ne mogu doseci.
Dok prolazim tim mracnim i tjeskobnim tunelom susrecem ljude koji se vise tako ne mogu nazvati, zatocene u svojim grijesima i slabostima. I pitam se u koji dio danteova pakla bi oni usli? Iz tog razloga ja cu ih smjestiti u svoj tunel, pakao moga moga zivota, pakao moga vremena. Pocet cu s laksim grijesima pa sve do tezih grijeha. U prvome djelu moga tunela nalaze se varalice i kradljivci. Njihove radnje i postupci nisu posteni prema ljudima koji zive posten zivot. Kazna: Prikovani okovima , pokusavaju doseci nesto sto zele, ali ne mogu. U drugoma djelu moda tunela nalaze se rasipnici i podmitljivci. Bogatasima sve sto je bilo nepotrebno ili previse trebali su dati onima kojima je to potrebno, a ne razbacivati se time uzalud. Podmitljivci uskracuju mogucnosti onima koji su se za to borili i radili citav zivot. Kazna: Siromasni u dronjcima lutaju tunelom bez cilja. U treci dio moga tunela spadaju oni bez svoga stava i misljenja. Svi koji nemaju svoje misljenje ili su preslabi i boje ga se izreci, nisu ljudi, oni su lutke, marionete. Kazna: Okovani okovima kao lutke plesu dok drugi upravljaju njima. U cetvrti dio moga tunela spadaju ubojice predofii i silovatelji. Svo to troje teskih grijeha covjeku oduzimaju zivot. Nitko nema pravo ubiti covjeka , oduzeti mu tijelo i um, a silovanjem i predofilijom se uzima dusa pa tako mozemo reci da i na taj nacin je covjek jednom djelom mrtav. Kazna: Da prozivljavaju ono sto su dozivjela njihove zrtve, te da oni osjecaju to sto su i one osjecale. U peti dio moga pakla spadaju ovisnici o drogi. Droga sama po sebi je pakao, ako je netko na zemlji zivio u paklu, brzo ce se priviknuti i na pakao poslije smrti. Kazna: Predoziraju se i umru, te se ponovo probude i stalno tako ispocetka. U sesti dio moga tunela spadaju izdajice prijatelja. Za mene je to najgori i neoprostivi grijeh, izdati prijatelja. Kazna: Oni su zatoceni u posebnom djelu tunela, gdje jedan drugome nozeve zabijaju u leda.
Ja svoj pakao prozivljavam svakodnevno zbog toga sto hodam tim tunelom i gledam sve te strahote i sva ta bica koja smo nekada nazivali ljudi, zbog toga sto nisu mogli voditi posten i normalan zivot, jer im je uvijek trebalo nesto vise. Dok sam bila mala nisam ni zamisljala u kakvom svijetu zivim. No, sad ako zelim svijet vidjeti ljepsim moram ga promatrati kroz ruzicaste naocale. Dante i njegov Pakao pokazao mi je ada u svakome vremenu postoje grijesi zbog kojih pakao ustvari i postoji. I sada dok hodam tim tunelom nekakao mi se cini da sam blize svjetlu jer se trudim zivjeti. Svijet je okrutno mjesto stoga moramo zivjeti prema njegovim pravilima.




Evo mala napomena: To je bio sastavak na tri strane, rucno pisano. Lolrofl

Pozz ljudeki wavekissveliki kisac i nadam se da ce te poceti citati moje postove, pa nisu bas tak bezveze. Lol

wave



Post je objavljen 16.12.2007. u 23:41 sati.