Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snaha

Marketing

nepravde


Dakle,moj dečko (u daljnjem tekstu M.D.) je prvorođeni. Svi znamo kako to najčešće funkcionira u obitelji-tatina curica-mamin sin. Tako je i u njegovoj obitelji. M.D. je pauzirao 2 godine na fakultetu kako bi pomagao zloj babi,tj. svojoj majci (u daljnjem tekstu Z.B.) u vođenju privatne firme. U toj obiteljskoj firmi radi i njegov zli rođak (u daljnjem teksu Z.R.) koji ima policijski dosje,završenu osnovnu školu i naviku prikupljanja tuđih zasluga sebi.

Te tuđe zasluge koje si je prikupio su većinom bile od M.D. koji se nije htio svađat sa Z.R. jer mu je ipak rođak. Svaki put kada bi došlo do nesuglasica između njih dvojice,M.D. bi to rekao Z.B.,ali mu ona nebi vjerovala jer je Z.R. to uvijek demantirao. M.D. je uvijek "izvisio" jer je,na žalost,Z.B. vjerovala Z.R. jer se,najvjerovatnije,nije htjela svađati sa vlastitim rođakom. Da napomenem,u toj firmi leđa Z.R. čuva njegov otac,koji je također zlo đubre (u daljnjem tekstu (Z.Đ.)

U te dvije godine M.D. je trpio Z.R. i svu nepravdu,ali mu je prekipilo pa je sam sebi rekao: "O.K.dosta je zaje*******,idem završiti fakultet i odvojiti se od te jebe** obitelji."

Na žalost,teško je ići na fakultet i raditi. Tako da je M.D.ostao "pod vlašću" Z.B. koja ga i dalje hrani pa ju mora trpiti. Naravno,svađe su česte. Nekada mu ja kažem,u afektu: "Ma odje** ih sve,odi iz te kuće!" ali me onda njegova rečenica: "Otkud mi lova za stan,gdje ću živjet,ti ćeš mi plaćat stan i hranu" spusti na zemlju.

Uglavnom,M.D. je prevelika dobričina,ljudi su ga često zbog njegove dobrote nasamarili,a on je to tek nedavno shvatio i sada više nikom ne dopušta da ga opet sje**.

Sada je vrijeme da toj zloj trojci (Z.B.,Z.R. i Z.Đ.) naplatimo račune. To ćemo učiniti tako što ćemo ih iskoristiti. Prije svega Z.B. koja nikada nije znala zaštititi svog sina od Z.R. i Z.Đ. i kojoj je bio bitniji ugled nego njezin sin. Npr. M.D. se posvađa sa Z.R. i kaže to Z.B. koja mu odgovori: "Ma ti si to samo preuveličao!"

Nije istina da M.D. preuveličava,naravno,stvar je u tome što se Z.B. neda štititi interese svojeg prvorođenca jer ne želi svađu u obitelji,ali,zar ona ne zna gdje je granica? Hvala Bogu,Z.B.se zna svađati,i to još kako! Ona je ipak vlasnica te firme i Z.R. i Z.Đ. bi ju itekako slušali,ali lakše je odmahnuti rukom nego rješiti problem,ma kako to jednostavno bilo!

Prije dvije godine je M.D.obečan auto preko firme jer mu je ovaj kojeg sada ima u raspadajučem stanju. Auto-pogađate-nikad nije dobio,ali bitno da je Z.R. nedavno dobio svoj i to preko firme! Znači,za M.D. nema novca,a za Z.R. ima?!

Zadnji slučaj: prije dva dana M.D. se pokvari računalo. Z.B. mu obeča 3500 KN za novo da bi se danas izderala na njega i rekla: "Nema za tebe novca!"

I M.D. i ja znamo da se u toj firmi vrte "masne pare",novca ima. Mislim da Z.R. i Z.Đ. iskorištavaju Z.B. i da će na kraju igre sav novac otići kod njih i da će Z.B.izvisiti i tek će joj se tada otvoriti oči.

Dokaz,novac kvari ljude!


Post je objavljen 16.12.2007. u 01:04 sati.