Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/traderslife

Marketing

Market update

DJIA down 387.18 (2.82 %)
S&P 500 down 36.71 (2.44%)
NASDAQ down 70.42 (2.60 %)

Market nastavlja sa vratolonim roller coasterom a ovaj tjadan uglavnom pram dole sa dosta dobrim volumenom i dosta nesigurnosti. Tjedan je bil pun vijsti, uglavnom loših ali i poneke dobe. Tri glavna indexa su završila u crvanom za više od 2 % a na čelu kolone je ovaj put bil DOW. Vjesti su bile iz svih područja, od cijena nafte, retail salesa do inflacijskih, ali je naravno objava bazične kamate od strane FED-a bila kruna ovog tjedan. Iako su se neki nadali i argumantirali da rezanje kamte treba biti 0.50 %j er da inflacija nije takav problem ko usporavanje rasta i kreditna kriza FED je srezal za samo 0,25 %. To je izazvalo opče nazadovoljstvo na markatu i uzrokovalo potonuče u utorak. Osim toga nekoliko je svijetskih centralnih banaka (USA, Canada, UK, EU, Švicarska, Norveška, Japan i dr.) istovremeno je najavilo upumpavanje veče količine lovice u monetarni sustava radi povečanja likvidnosti.
Krajem tjedna su objavljeni podaci za PPI, core PPI, CPI i core CPI koji su svi veči od očekivanih i ukazuju na povečanu inflaciju. PPI je porastao na 3,2 %, nivo koji u USA nije zabilježen od vreman precijednika G. Forda 1974. pa se ustanovilo da FED i nije tak glupo i nerazumno postupil. Dobri i bolji od očekivanja bili su podaci za retailer sales od 1,2 % kaj je 0,4 % bolje od predviđanja analitičara. Ovakvi podaci o retil sales i zaposlenosti govore o relativno dobrom stanju USA ekonomije i nešto su umanjili priče o mogučnosti recesije iako tu mogučnost nisu u potpunosti otklonili.

Novi lik po imenu Vikram Pandit je zasjeo u glavnu fotelju Citigroupa (C) i svojim nesigurnim nastupom pred analitičarima sigurno nije ulio povjeranje ulagačima. Dionica je u dva dana skinuta za 11 %.

Sljedači tjadan od nama interesantnih firmi objavu kvartalnih rezultata poslovanja imaju ADBE, BBY, GS, PALM, MS, NKE, ORCL, BSC, FDX, i RIMM a od ekonomskih pokazatelja na raspordu su Net Foreign Purchases Oct, Housing Starts Nov, Building Permits Nov, Crude Inventories, GDP-Final Q3, Initial Claims i Mich Sentiment.

Drugi tjedan če zasigurno biti interesantan i sa dosta volatilnosti.
Good trading.
Šnjavi


Post je objavljen 15.12.2007. u 20:46 sati.