Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wheredoesthelovego

Marketing

Ev napokon i new post =)

starkeeeee....rofldeadyes
svi ih volimo i nosimo =)
ev nes o njima smijeh

Davne 1917. proizvedene su patike imena Converse All Star, tada ih je bilo samo u crnoj boji i ljudi ih nisu baš najbolje prihvatili sve dok ih popularni košarkaš Chuck Taylor nije izabrao kao svoje najdraže patike. Tako je i nastalo ime «chucks» po kojima su nama najdraže starke poznate u cijelom svijetu.

Ubrzo, zahvaljujući promociji Chucka Taylora patika koje su sada zvali Converse «Chuck Taylor» All Star je bilo na nogama svih košarkaša i dječaka u Americi. Tada su proizveli i bijelu boju patike, a nju su razne košarakaške ekipe bojale u boje svog tima kako bi bile prepoznatljivije. Potaknuti time u Conversu su odlučili crnoj i bijeloj «starki» dodati još boja.

I tako je počelo sveopće ludilo koje traje i danas. Nose ih svi; mladi, stari, pa čak i bebe. Svatko može naći model i boju koja mu odgovara. Naravno da se od prve patike do danas puno toga promijenilo.Ali nabolje. Kada je Nike kupio Converse, proizvodnja se prebacila u Europu, dizajn i sama proizvodnja se malo promijenila, no u načelu je sve ostalo isto.
Image Hosted by ImageShack.us

Danas su «starke» dostupne u mnogo različitih boja, sa šarenim printovima, raznim natpisima itd. Nekad su bile karakteristične samo za punkere, ali danas nošenje te obuće definitivno ne određuje nikakav stil ili način oblačenja. Karakteriziraju old school stil koji je uvijek bio i bit će moderan. Nose se uz suknje, hlače, haljina, odijela i to u svakakvim prilikama. Svaki tjedan se u svijetu proda oko 300 000 pari «starki». Svoju popularnost ove patike duguju jednostavnosti te su upravo tako i opisane u jednoj kampanji: «samo komad gume i crnog platna». No također je bitna i udobnost zbog koje su mnogi već godinama vjerni samo ovim patikama. A zbog toga što su sada dostupne i kožne «starke» postale su nosive u svako doba godine.
Image Hosted by ImageShack.us


Kako su krenule, čini se kako «starke» nikada ne namjeravaju izaći iz mode i napustiti naše ulice i police trgovina, svake godine se pojavljuje na stotine novih modela koje iznova uveseljavaju sve ljude, a naročito fanove i kolekcionare. I kad smo već kod toga, jedna zanimljivost. U Guinessovoj knjizi rekorda upisan je čovjek, tj. najveći kolekcionar i ljubitelj starki na svijetu koji ima čak 525 unikatnih All Star «Chuck Taylor» Converse patika.


detalji koje obozavam...a idu uz njih beljsretan
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

ev posto imam puuuno slika starki,ev jedan slide =)



Post je objavljen 15.12.2007. u 13:13 sati.