Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kikos7

Marketing

ĆELAVA PJEVAČICA

Eto, bio i ja u kazalištu. U četvrtak. I bilo mi je dobro, mada san se odupira svim snagama da ne otiđen. Ipak su tu večer u splitu bila dva koncerta. Jedan na kojem je svira TBF, Ekskurzija poljoprivredne škole i još 3 banda za koja san jedva čuo, al i ovi su mi bili dovoljan razlog da odem. A kasnije u o'hare Urban. Dobro, na njega nisan ni mislio ić, jer su ovaj put zapaprili kartu, a on u Split dođe svako malo.
Ali za ovaj prvi koncert san zva 10 ljudi, i to ljudi koji bi prije godinu dana, kad bi im samo spomenio, odma pristali. I još mi ne bi nikako dali da odustanem. I još bi kod sebe organizirali 'zagrijavanje'. Ali ne, to ove godine nisu isti ljudi, to su sad 'penzioneri'. Po cile dane uče i rade za fax, ili bar tako kažu. A na kraju ja napravin skoro ko i oni. I u međuvremenu se zabavin.
I onda mi je jedan koji me odbio za koncert s razlogom da je umoran, pita bi li iša u kazalište. A pošto san ga jedanput već odbio jer san sutradan ima predaju radova, pa san radio cilu noć i jedva satiga, sad san prista. Nako, malo bezvoljno, al ajde, bolje i to nego sidit u sobi i gledat film ili surfat po internetu.
Kad smo došli, bilo je karata samo za balkon. Istina, ta je karta uz studentski popust samo 10kn, al nam je percepcija pozornice bila totalno iskrivljena. I čin su na početku drame počeli puštati Beatlese i druge bandove tog vrimena, zna san da mora bit dobro. Opičena predstava. Odlični glumci. Prvi put da san u kazalištu vidio da se publika smije. Valjda zato jer san prvi put iša na nešto šta valja. Kroz gimnaziju su nas uglavnom vodili na opere, a to prije ili kasnije postane dosadno. Ovde se sve događa dinamičije, ne brže, ali je jednostavno zanimljivo. Ćelava pjevačica zapravo i nema radnju, ali su provale vrhunske. I još neki glupo prevedeni izraz s engleskoga. Doslovno smo se kidali.
Moga bi ja još koji put svratit do kazališta. To mi je sad sigurno opcija prije nego kino. Jer film skineš s interneta i gledaš, a ovde gledaš prave ljude uživo, kako glume. E, sve pohvale glumcimacima!

Post je objavljen 15.12.2007. u 12:10 sati.