Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

„Oktobarska revolucija“ naručena i plaćena njemačkim novcem

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Njemački časopis „Der Spiegel“ u svom novom izdanju piše o otkriću dokumenata u arhivima Stockholma i nekih drugih gradova pošteđenih od ratnih razaranja.

Iako se već i prije znalo da je Lenjin iz Švicarske uz njemačku pomoć usred rata proputovao Njemačkom i stigao sve do Stockholma i od tuda u Petrograd novi nalazi ipak bacaju na tu suradnju Nijemaca i Lenjina sasvim drugo svjetlo.

Nijemci ne samo da su omogućili Lenjinu proputovanje usred rata nego su aktivno, ogromnim svotama financirali i Lenjina i njegovu minornu „boljševističku“ stranku.

Kaiser Wilhelm koji je bio upoznat s financiranjem komunista nije bio svjestan da time potkopava svoje carstvo i da će pomoći boljševicima da oružjem i novcima dobivenim od Nijemaca sruše i rusko carstvo i uviju njegovog bratića ruskog cara Nikolaja II. (I ruski i njemački car te engleski kralj su bili bratići, unuci kraljice Viktorije).

Tako je Kaiser Wilhelm dobivao dnevno izvještaje:

„Lenjin sretno stigao u Petrograd. Radi prema našim željama“.

„Momentalno Lenjinu isplaćujemo 3.000.000 zlatnih maraka mjesečno“.

Cilj Nijemaca je bio jasan. Razbiti Rusiju iznutra i osloboditi se istočne fronte i tako ipak spasiti ratnu pobjedu. No jednako kako su Nijemci financirali Lenjina financirali su i njegove protivnike.

A ni Lenjin im nije ostao dužan. Sa sredstvima koje je dobivao od Nijemaca djelomično je financirao pripreme komunista u Njemačkoj koji su se spremali dignuti revoluciju čim to prilike budu omogućavale.

Da nije bilo izdašne pomoći Lenjinu, boljševici nikada ne bi došli na vlast a ni u borbi za vlast ne bi izdržali više od godinu dana. Ne bi nastao Sovjetski savez. Ne bi bilo uspona komunizma i svega zla koji je donio svijetu. Milijuni ljudi koji su poubijani u Staljinovim čistkama preživjeli bi. Kaj bi se bilo da je bilo drugačije. Ali nije.

Lenjin je pobijedio i stvorio crveno carstvo Sovjetski savez. Kaiser Wilhelm je izgubio rat i morao je otići u egzil. Raspala se i Austro-Ugarska i Hrvatska je dospjela u Jugoslaviju.

Svojom kratkovidnošću pripadnici Antante su strogo kaznili Njemačku i tako otvorili put Hitleru. Dalje je poznato.




Post je objavljen 16.12.2007. u 07:00 sati.