Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Miserya

Naziv: Miserya
Režiser: Redmo Ond
Uloge:Vuk, math_baby (4 komada)

PRVIH PAR SCENA: Upoznajemo lika (tj. Vuka) i vidimo kako se radi o prosječnom danu prosječnog informatičara i blogera.

SCENA PRIJE NASLOVA: Vuk ide doma s posla, u ruci steže onu lopticu za relaksaciju. Ulazi u tamni prolaz, čujemo lupanje kanti za smeće i kontejnera. Kamera prikazuje lopticu koja se dokotrljala iz mrak.org-nog prolaza.

POSLIJE NASLOVA: Vuk otvara oči, kamera gleda kroz Vukove oči. Nalazi se vezan u mračnom i vlažnom podrumu. Iz tame dolazi neki lik i svjetli Vuku u oči. Čuje se nešto kao muški glas koji oponaša ženski. Slijedi bujica uvreda i psovki koje ovdje neću navoditi jer ne želim X oznaku na blogu. Sve završava sa 'smeće jedno opensorsaško'.

SCENA TUX: Vuk otvara oči, pred njim, na istoj visini, visi veliki plišani Tux (maskota Linux pingvina) iz kojeg se nešto cijedi. Kad na scenu stupa čudna ženska kreatura s dugom plavom perikom prati ju svjetlo i vidimo da se iz Tuxa cijedi krv. Open bujica psovki i uvreda. Histerični smijeh i sve jači pseći lavež. U jednom trenutku se otvaraju vrata i na scenu nahrupe dva rotvajlera koji rastrgaju plišanog Tuxa na komade.

SCENA ŽILETI: Vuk otvara oči, vide se ostaci Tuxa. Ulazi muškobajnasta plavuša s loše namještenom perikom. Vidi se da to nije ista ona iz scene tux. Ispred Vuka donosi hrpu Vista kutija i gađa Vuka s njima. Kutije su oštre i na Vuka imaju djelovanje kao da ga netko gađa sa žiletima. Vuk je išaran rezovima, plava perika se histerično smije.

SCENA RAČUNALO: Plavuša (za koju je evidentno da je muško i da nije nijedan iz prethodnih scena) donosi računalo ispred Vuka, skida mu cipele, i kaže da može doma samo ako uz pomoć nožnih prstiju provali na to računalo. Vuk se trudi, ali nakon brojnih i raznih pokušaja ne može uz pomoć nožnih prstiju pritisnuti Ctrl+Alt+Del. Plavušan se histerično smije.

SCENA OSLOBAĐANJE: Plavušani su ispred Vuka stavili Media Center računalo, ali Vuk ima daljinski u džepu pa se logira uz pomoć daljinskog. Taj Media Center je istovremeno i robot pa Vuk uz pomoć daljinskog natjera MC da ga odveže.

SCENA TOPLICE: Vuk izlazi van na hodnik i nalijeće na četvoricu koji šmrču bijeli prah s tablet pc-a. Oni ga spaze i navale na njega. U općem komešanju ne vidimo lica, ali u oči nam upada donje rublje, brandirano s Bill Gates, kojeg nose svi napadači.

SCENA SVE MU SE VRTI U GLAVI: Gledamo kroz Vukove oči, opet je obješen i zavezan, ispred njega je skup plavušana s perikama i u čudnim suknjama. Scena je mutna jer je i Vuku sve mutno u glavi. Svaki od plavušana ima smeđi Zune u ruci i pjevaju Start me up. Kad vide da je Vuk došao k sebi gađaju ga Zuneovima, a onda i ostalim hardverajem kojeg izvlače iz mrak.org-a. Konačno ga najkrupnija plavuša opali Surfaceom i Vukova glava opet klone. Plavušani igraju NBA Give Me Five ples...

(nastavak slijedi...)

Post je objavljen 13.12.2007. u 08:29 sati.